Prije i poslije

Čas posla: Domišljata majka naljepnicom školske ploče sakrila dječje “crteže” i rupu na zidu

 Jelena Cvetko
Pogledajte kako neuredan zid s crtežima i rupom, jednostavno i povoljno pretvoriti u zabavan element za crtanje

Urednica u redakciji D&D-a majka je dviju preslatkih, ali nestašnih djevojčica, stoga ne čudi da svakodnevno u svojem domu svjedoči nizu nepredvidivih situacija, a posljedično tome i trenutnih kreativnih prostornih rješenja koja je rado podijelila i s nama. Nadamo se da će i vama pomoći njezino iskustvo

Joj, mama, pa znate, jako je slatka, lijepa, dobra, poslušna, uredna, posprema igračke... Takve i još razne druge, pozitivne komentare često slušam od odgojiteljica u vrtiću. Trebala bih biti ponosna, no svaki put ostanem bez riječi i pitam se razgovaramo li o istom djetetu. Jer doma te male slatke, lijepe, dobre, poslušne i uredne djevojčice transformiraju se u... znate što želim reći.

image
Jelena Cvetko

Možda je to uobičajeni dječji nestašluk, ali teško je ostati ravnodušan na namjerno prolijevanje i utrljavanje vode u kosu jer se žele kupati, razbacivanje igračaka po boravku umjesto spremanja u kutiju, jer ne žele ići spavati, ili šaranje bojicama, flomasterima i kistovima po svim, ali doslovce svim površinama u kući. Papir na stolu im, očito, nije dovoljan za kreativno izražavanje.

Na laminatu ili na drvenim elementima u dnevnom boravku lako je obrisati njihove šare, još im dam vlažne maramice pa same čiste. Ali, kad pošaraju zid...

Jednom su prilikom pokušale prikriti što su napravile, pa su vlažnim maramicama (možda mi i nije bila dobra ideja pokazati im da njima čiste pod i namještaj) htjele obrisati “crtež” na zidu. Ideja im, naravno, nije uspjela, a naš je zid postao još neuredniji. Uspjele su čak na jednom dijelu pokidati boju i prstićima izdubiti rupu.

image
Jelena Cvetko

Prije nekoliko mjeseci naručila sam na jednom web shopu naljepnicu za zid, dekorativnu školsku ploču. Kasnije sam shvatila da sam proći i povoljnije, jer se mogu pronaći i po akcijskim cijenama manjim od 100 kuna. Uobičajena dimenzija u ponudi je 45x200 cm, a mogu se rezati škarama. U ponudi ima i naljepnica raznih oblika, koje su često manjih dimenzija, ali nerijetko su i skuplje. Za razliku od crne boje za zid koja ima efekt školske ploče, namijenjene su za manje površine, koje moraju biti čiste, glatke i suhe. Najviše ih cijene roditelji s malom djecom, ali mogu se koristiti i za ostavljanje poruka, popis obaveza ili popis za kupnju.

Pošiljka s naručenom naljepnicom i kredama u boji brzo je stigla, ali me je suprug dosta dugo odgovarao od toga, misleći kako ću curama dati novo sredstvo za daljnje šaranje po zidovima. Ali nisam se dala obeshrabriti. Vaser-vagom sam označila poziciju “školske ploče”, improvizirano “zakrpala” rupu u zidu, odrezala naljepnicu na dvije dimenzije i zalijepila je, i to još uz njihovu pomoć. Zasad kredama nisu pošarale ostatak zida, dobile su novu zanimaciju, a mi novu dekoraciju u kući.

image
Jelena Cvetko

TROŠKOVNIK

• Crna naljepnica za pisanje kredom (trgovina S-mania): 159 kn

• Dostava je bila besplatna, ali je naplaćena provizija: 7,99 kn

UKUPNO: 166,99 kn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 01:56