KRISTALNO ČISTO POSUĐE

Čaše su mutne i nakon pranja u perilici? Namačite ih u ovoj otopini par minuta, rezultat će vas iznenaditi

 PAOLO CORDONI/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Prirodno sredstvo za poliranje već se krije u vašem domu, samo ga treba znati koristiti

Oprali ste čaše u perilici posuđa, ali nikako niste zadovoljni rezultatom? Čaše su ostale mutne, ponekad su vidljive i mrlje, loše mirišu...? Da, da, i mi smo to prošli. Srećom, postoji nekoliko načina kako im vratiti sjaj, i to bez upotrebe sredstva za poliranje. U ovom slučaju riječ je o korištenju prirodnih sredstava koje mnogi od nas već imaju u svojem domu.

Trik s limunom

Ovaj je trik jedan od najpopularnijih i uvijek je učinkovit! Naime, limun ima svojstvo odmašćivanja, a ujedno i dobro miriši. Sve što je potrebno napraviti jest staviti iscijeđenu polovicu limuna na gornju policu ili u košaricu i uključiti perilicu.

@mama_mila_ Don’t throw away the secret to your shiny dishes ✨ #LearnOnTikTok #TikTokPartner #hometips ♬ original sound - ALTÉGO

Ocat

Nikad jednostavnije: ocat prelijte u bočicu s raspršivačem i poprskajte ga po čašama prije ciklusa. Valja reći kako je ocat svestrani proizvod koji se ne koristi samo za čaše, već i za čelične lonce i tave.

Limunska kiselina

Ovo prirodno sredstvo daje izvrsne rezultate uz uštedu novca. Otopite 100-140 grama limunske kiseline u litri vode, a možete dodati pet ili šest kapi eteričnog ulja po želji. Dobili ste sredstvo za poliranje. Prelijte ga u posudu i koristite po potrebi.

Soda bikarbona

Još jedan svestrani proizvod za čišćenje u domu. Šakom sode bikarbone namažite čaše i stavite ih u perilicu posuđa. Započnite pranje na umjerenoj temperaturi.

Savjet više!

image
/SHUTTERSTOCK

Ako ste konzumirali tekućine kao što su vino, mlijeko, gazirani sokovi i slično, preporučujemo da sudoper napunite vrućom vodom i u nju ulijete čašu octa. Ostavite čaše da se namaču nekoliko minuta, a zatim ih prebacite u perilicu i operite na jedan od opisanih načina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 16:26