Čaše u kojima su dogorjele svijeće ne moramo odmah baciti

Ako ste se katkad zapitali što učiniti sa staklenkama od iskorištenih svijeća, znajte – niste jedini. Evo nekoliko prijedloga za ponovnu uporabu staklenih čaša u kojima su dogorjele svijeće

Svijeće u staklenim čašma često kupimo baš stoga što nam se sviđa ambalaža. No, kada svijeća izgori, ne znamo kako bismo iskoristili te zgodne čašice, koje je k tome oprati prava muka. Ili možda nije?

Te nesnosne masne mrlje od voska!
Pa, čini se da pranje stvarno nije problem. Treba nam samo vruća (ali baš vruća) voda i malo deterdženta za posuđe. Komade voska sa dna čaše izbacimo nožem, a tanki, masni ostatak potpopimo u vrućoj vodi s deterdžentom te operemo spužvicom. Ako nakon prvog pokušaja čaša ne zablista, ili ponovimo postupak ili ovako pripremljenu čašu/svijećnjak ubacimo u perilicu posuđa.


A sad, inspiracija u obliku praktičnih savjeta!

Jedan od načina da dekorativne čašice ponovno iskoristite jest taj da ih pretvorite u držače za kupaonske sitnice. Sve ono što bi stajalo rasuto po vešmašini illi policama, može sada stajati u fancy čašicama. Tako ćete, uostalom, sve te sitnice lakše i pronaći kada ih trebate.



Spajalice nikad nisu izgledale bolje nego u ovoj čašici koja je sasvim nedavno bila svijećnjak.

Ista stvar vrijedi i za bojice i slične predmete, kojih u kući s djecom ili umjetnicima nikada ne manjka. U opće šarenilo radnoga stola malo reda unijet će repetitivni uzorak - staklene čašice istoga dizajna.

Najlakši način da ih ponovno iskoristimo, je da ih pretvorimo u male priručne vaze. Bilo da ugoste jedan cvijetak koji je premalen za "pravu" vazu, ili biljčicu koja raste iz zemlje, bivši stakleni podložak svijeće ponovno je koristan.

Neke svijeće dolaze u teglicama s poklopcima, a te i takve možemo koristiti na više korisnih načina. Dva zgodna i praktična primjera vidimo na ovim fotografijama!

Zumbuli s placa najčešće nam dolaze u malim, crnim, često blatnim posudicama. Zar nisu zgodni ovako poredani u čašice od svijeća?

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:57