Nema mrdanja

Čelična vuna nije samo za ribanje: Efikasno zaustavlja glodavce i druge male štetočine u domu

Unsplash
 Alexas Fotos
Čelična vuna izvrstan je način da blokirate male rupe koje štetočine koriste za ulazak u vaš dom

Iako je prva misao kada ju vidimo – ribanje zagorenog posuđa ili tvrdokornih naslaga – čelična vuna nije samo za to. Jeste li znali da uz pomoć ovog proizvoda možete spriječiti ulazak nametnika u vaš dom? Velike su šanse da imate nešto čelične vune u ormaru zajedno sa sredstvima za čišćenje, stoga odmah se možete dati u potragu i ako pravilo iskoristite ovaj alat u budućnosti ćete biti mirni od glodavaca i drugih malih štetočina u domu. Evo kako možete koristiti jastučiće od čelične vune i zauvijek se riješiti štetnika.

image
Unsplash

Zašto koristiti čeličnu vunu za štetočine?

Čelična vuna izvrstan je način da blokirate male rupe koje štetočine koriste za ulazak u vaš dom.

Prije svega, čelična vuna je žilava, ali fleksibilna; može se ugurati u sve oblike i veličine pukotina i rupa. Štetnici poput štakora i miševa mrze žvakanje čelične vune, budući da im oštri rubovi nanose bol što ih više pokušavaju žvakati.

Čelična vuna također nije otrovna, za razliku od mnogih rješenja za suzbijanje štetočina, pa je možete postaviti oko kuće bez brige da će nanijeti štetu vašim kućnim ljubimcima ili djeci.

image
Unsplash

Kako koristiti čeličnu vunu za zaštitu od štetočina?

Prvo identificirajte mjesta na kojima štetnici mogu ući u vaš dom. Evo nekih područja koja biste trebali provjeriti kao moguće ulazne točke štetočina:

  • Otvori za ventilaciju u podu i otvori za sušenje
  • Uz zidove unutar vašeg potkrovlja
  • Uz zidove u vašem podrumu
  • Odvodi u podrumima i praonicama
  • Između podnog i zidnog spoja
  • Unutra, ispod i iza kuhinjskih ormara, hladnjaka i peći
  • Oko kutova unutar ormara
  • Oko bilo kakvih kamina / dimnjaka
  • Oko vrata
  • Oko cijevi ispod vaših sudopera i perilice rublja
  • Oko cijevi koje vode do grijača tople vode i peći
image
Unsplash

Pripazite na znakove opasnosti poput izmeta glodavaca koji vas mogu dovesti do ulaznih točaka štetočina. Kad pronađete te točke, zatvorite ih čeličnom vunom koliko je potrebno za stvaranje čvrste, neprobojne blokade. Za dobru mjeru, nanesite malo brtvila na izloženu čeličnu vunu kako biste je zauvijek zabrtvili.

Ako ipak koristite čeličnu vunu kao preventivu protiv štetočina, odaberite pravu vrstu: srednje klase. Čelična vuna nižeg kvaliteta je premekana i neće predstavljati dovoljan izazov za odvraćanje štetočina, dok će viša klasa biti manje savitljiva i teže će se ugurati u uske ulazne točke. Srednji stupanj nudi pravu mješavinu fleksibilnog i krutog, pružajući čvrstu blokadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 14:00