prava doza je sve

Čep je najgora mjera za omekšivač: Evo koliko ga točno trebate staviti da bi vaše rublje bilo mirišljavo i lijepo

 /SHUTTERSTOCK

Prljavu odjeću stavite u perilicu, pomoću linija na bočnoj strani čepa omekšivača odredite koliko je potrebno za tu količinu rublja i ulijete, zar ne? Krivo!

Postoji nekoliko grešaka koje se mogu izbjeći kada je u pitanju pranje rublja, a korištenje previše omekšivača je najčešća greška. Zapravo, ako niste znali, čak i korištenje najniže mjere koja je ugravirana na bočnoj strani čepa omekšivača vjerojatno znači da koristite previše! Što manje omekšivača, to bolje! A evo zašto bi ga trebali koristiti što je manje moguće.

image
/SHUTTERSTOCK

Koliko omekšivača zapravo trebamo koristiti?

Ako se pitate koliko omekšivača koristiti, nemojte ići prema linijama na čepu. Umjesto toga zgrabite žlicu! Na TikTok profilu @wirecutter razbijen je mit da će odjeća izgledati čistije ako koristimo što više omekšivača. Jedna velika žlica omekšivača troši se na 3,5 kilograma rublja, što znači da se dvije žlice koriste za obične perilice rublja kapaciteta 7 kilograma, piše Miss7.

Kako ćete znati koristite li previše omekšivača?

Prema raznim stručnjacima za pranje rublja, uključujući Mary Gagliardi, zvanu Dr. Praonica rublja, znanstvenik iz The Clorox Company, previše omekšivača može rezultirati uništenjem odjeće i čak uzrokovati kvar perilice rublja. Prvi znak da koristite previše omekšivača pojavit će se na vašoj odjeći. Kruta i tvrda odjeća - umjesto očekivanih mekanih i svježih rezultata - znači da je tijekom ciklusa pranja u perilici bilo previše omekšivača, piše Espresso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 11:07