STARA DOBRA METODA

Čizme ili cipele su vam uske? Svi se kunu da ovaj trik s kukuruzom rješava taj problem

 /SHUTTERSTOCK

Čak i ako nove cipele koje se prodaju u trgovini izgledaju udobne, važno je zapamtiti da su izrađene u kalupu, a ne po narudžbi. Stoga ne čudi da kada dođemo kući, bez pomoći prodavačice, ponekad imamo problema s njima. Pogotovo ako su izrađene od kože, materijala kojem treba vremena da omekša i prilagodi se našim stopalima. Srećom, postoji nekoliko trikova kojima možemo riješiti problem.

Je li vam novi par pretijesan i razmišljate ga vratiti u trgovinu? Ne žurite! Uvijek postoje rješenja da pokušate proširiti cipele i savršeno ih prilagoditi obliku svojih stopala. Otkrivamo čak i jedan posve neobičan, a jednostavan i jeftin trik koji će vam olakšati obuvanje novih cipela.

Kako povećati svoje nove cipele kukuruzom?

Za vašu udobnost i dobrobit pronašli smo iznenađujuće rješenje za proširenje vaših novih cipela. Malo vas zna za savjet o kukuruzu: kad ga jednom probate, brzo ćete ga usvojiti. Slijedite ovu metodu korak po korak i iznenadite se rezultatima.

Kakve veze ima kukuruz s cipelama? Zahvaljujući njegovim svojstvima, vaše cipele mogu se opustiti i dobiti na volumenu. Na taj način se mogu brzo prilagoditi pokretima vaših stopala. I nema žurbe - ovu otopinu možete primjenjivati nekoliko dana zaredom, dok vam cipele ne budu savršeno udobne.

Velika prednost ovog lijeka: kukuruz apsolutno ne oštećuje materijal vaših cipela. Također je idealan za razne modele, od sandala do tenisica. Štoviše, to je vrlo ekonomično rješenje, dostupno svima.

Prvo pripremite sljedeće sastojke:

Jedna plastična vrećica

Voda

Osušena zrna kukuruza

Kupite dovoljno zrna kukuruza kojeg ćete lako pronaći na tržištu. U veću posudu ulijte vodu i dodajte dovoljnu količinu kukuruza. Ostavite neko vrijeme.

Zatim hidratizirani kukuruz stavite u plastičnu vrećicu i dodajte malo vode. Čvrsto zatvorite vrećicu kako biste spriječili otvaranje. Na kraju ga postavite izravno u cipelu koju želite proširiti. Ostavite preko noći. Na taj način će kukuruz povećati veličinu cipele. Već sljedećeg dana primijetit ćete razliku. Ako je cipela još uvijek malo uska, naravno, možete ponoviti ovaj postupak nekoliko dana.

5 drugih načina za povećanje cipela

1. Nosite ih kod kuće

Ako su vam nove cipele neudobne, nemojte se ustručavati obuti ih i hodati u njima po kući kako bi se navikle na vaša stopala. Ako se držite tempa nekoliko dana, moći ćete ih brže rastegnuti. No, radi vlastite udobnosti, pustite noge da se neko vrijeme odmore prije nego isprobate ovu metodu.

2. Čarape i fen

Ako prethodna metoda nije baš uvjerljiva, uvijek možete pribjeći ovom pametnom rješenju. Daje vam veću elastičnost i pomaže cipelama da se bolje oblikuju. Navucite par debelih čarapa i uvucite noge u još uvijek tijesne cipele. Koristite sušilo za kosu 20-30 sekundi: usmjerite ga na uska područja. Vrući zrak će olakšati povećanje. Nastavite pokušavati dok ne postignete najbolji rezultat!

Oprez: koristite samo mlaku toplinu i držite uređaj u pokretu kako ne biste osušili ili spalili kožu cipela.

3. Trik s oguljenim krumpirom

Ovo je još jedna neobična tehnika koja se pokazala vrijednom. Ogulite dva krumpira, zamotajte ih u kuhinjski papir i svaki stavite u prednji dio cipele. Ostavite ih preko noći.

4. Ostavite cipele u zamrzivaču

Nakon vrućina, jako obećava i hladnoća. Mnogi ljudi nisu upoznati s ovom metodom, ali nudi izvrsne rezultate. Uzmite dvije vrećice za zamrzavanje i napunite ih do pola vodom. Čvrsto ih zatvorite prije nego što ih stavite u svaku cipelu. Zatim ih stavite u zamrzivač i ostavite preko noći.

5. Koristite mokre novine

Konačno, ovaj posljednji savjet oslanja se na vlagu, koja ima tendenciju bržeg omekšavanja previše tvrdog materijala. Kako biste povećali premale cipele, upotrijebite novine lagano navlažene raspršivačem. Zgužvajte ih u kuglu i uvucite u cipelu. Držite preko noći. Kako se suši, novina će malo olabaviti materijal.

Napomena: provjerite da vaše cipele ne mogu biti oštećene vlagom. Ako je tako, ni ova metoda ni metoda zamrzavanja nisu prikladne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. ožujak 2024 22:32