KREATIIVNI SAVJETI

Cool trikovi za ljepši izgled hodnika

 Brittany Ambridge
 

Hodnik je prostorija koja nas na neki način uvodi u svaki životni prostor, a s obzirom na to da se nalazi na samom ulazu u naš dom, vrlo je bitno da posvetiimo mnogo truda njegovom cjelokupnom uređenju. Upravo vam zato danas donosimo zanimljive trikove koji će vam pomoći da uljepšate i na savršeni način dekorirate ovu malu, ali važnu prostoriju u interijeru.

Foto: Morgan Levy

1. Naglasite funkcionalnost

To što hodnik nije soba u klasičnom smislu, ne znači da ga zbog toga trebamo zanemariti. Upravo suprotno, često je potrebno nešto više truda i vremena za njegovo dekoriranje. Naš hodnik prvo je što gosti vide kada stignu u naš dom, pa na neki način postavlja 'ton' ostatka doma. Zato je ideja stvoriti prostor koji govori o našem dizajnerskom senzibilitetu, a istovremeno je funkcionalan i vizualno privlačan.

Foto: Details Blog

2. Organizirajte stvari

Iskoristite svaki centimetar u prostoru i dodajte neke praktične komade namještaja s prostorom za skladištenje. Hodnik je mjesto gdje obično skidamo kaput ili odlažemo svoje ključeve. Ako je vaš hodnik manje kvadrature, bazirajte se na svijetlim bojama u prostoru ili iskoristite zanimljive svjetiljke koje će prostor učiniti vizualno većim.

Foto: Tracey Ayton

3. Ukrasite zidove slikama

Ne moramo ni posebno naglašavati da su umjetničke slike omiljena dekoracija u našem domu, pa zašto ih onda ne bismo stavili na zid (ili na svaki od zidova) u hodniku? Galerija je jedan od načina da na najljepši mogući način 'oplemenite' prostor i kroz tematski prikaz umjetničkih slika kažete nešto više o svom stilu.

4. Uskladite podove s ostatkom stana

Podove u hodniku potrebno je pažljivo odabrati i pritom uskladiti s podovima u ostatku našeg doma. Pločice, drvo i laminat vrlo su pogodni za postavljanje u hodniku, a ujedno ih je i jednostavno održavati.

Foto: Brittany Ambridge

5. Odlučite se za upečatljive tapete

Ni slučajno nemojte zaboraviti na tapete sa zanimljivim uzorcima kao dojmljiv dekorativni element u prostoru. Naime, upečatljive tapete u samo nekoliko trenutaka vaš hodnik mogu pretvoriti u glamurozni interijer.

Foto: Sean Litchfield/Homepolish

6. Ogledalo za dojam prostranosti

Ogledalo ne mora biti samo divna dekoracija u hodniku, već može poslužiti i da naš mali prostor izgleda znatno veće. Jednostavno ga stavite na zid pored neke zanimljive slike, tegle sa cvijećem ili vješalice čime ćete postići dojam prostranosti u hodniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 11:44