STARA FORA

Čuli smo da ljudi stavljaju plastičnu vrećicu u perilicu rublja za vrijeme pranja. Pitate se zašto?

 /SHUTTERSTOCK
Mali trik je vrlo jednostavan: prije ciklusa pranja stavite prozirnu plastičnu vrećicu u sredinu rublja u bubnju

Postoji mnogo načina za obavljanje različitih kućnih poslova. Neki su možda neobičniji od drugih, ali obećavaju. Dakle, možda će vas ovaj bakin savjet iznenaditi, ali pranje odjeće nakon ove metode nikada nije bilo lakše. Brzo otkrijte kako oprati svoju odjeću s plastičnom vrećicom. Možda će vam se činiti čudnim staviti takav predmet u bubanj perilice, ali pranje će učiniti dodatno učinkovitim, a rezultat će vas iznenaditi. Evo zašto...

image
/SHUTTERSTOCK

Zašto staviti plastičnu vrećicu u perilicu rublja?

Primjećujete li često da vam je rublje prekriveno dlačicama nakon pranja? Možda je to zbog vlakana iz zaboravljenog rupčića u džepovima?Ili možda kod kuće imate kućnog ljubimca s kojeg opada puno dlake? Bez obzira na razlog, ovakva situacija poprilično je iritirajuća: lijepe se za vašu svježe opranu odjeću, ali što je najvažnije, s vremenom oštećuju filtar i bubanj perilice. Budite uvjereni, postoji vrlo pametan način da riješite ovaj problem. Zahvaljujući ovoj bakinoj metodi, nikakva vlakna ili dlake neće ostajati vašoj odjeći, a istovremeno će zaštititi sve unutarnje komponente perilice rublja.

image
/SHUTTERSTOCK

Mali trik je vrlo jednostavan: prije ciklusa pranja stavite prozirnu plastičnu vrećicu u sredinu rublja u bubnju. Bilo koja će poslužiti, uključujući i onu koju koristite za kupovinu. Nakon što ju umetnete, postavite perilicu kao i obično i pokrenite program. Kada ciklus pranja završi i otvorite bubanj, primijetit ćete da nema više dlaka, dlačica ili vlakana. Vaša će odjeća izaći savršeno čista, a svi ostaci će biti zarobljeni u plastičnoj vrećici zahvaljujući statičkom elektricitetu. I to nije sve: ova genijalna metoda također produljuje vijek trajanja filtra, jer se sva sitna prljavština više neće lijepiti na njega, već će biti fiksirana na vrećici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:45