TKO BI REKAO...

Dijete vam je opet bojicama pošaralo zidove? Očistite mrlje s korom ovog povrća!

 /SHUTTERSTOCK

Jako je važno da dijete crta i šara. Istraživanja su pokazala da je šaranje preduvjet govornog razvoja, a ujedno služi i za motoriku djeteta. Stoga je važno da roditelj potiče dijete na crtanje i šaranje. Ali ne po zidovima.

Međutim, uvjereni smo kako se upravo to dogodilo u većini domova, i to baš u onom trenutku kad bi roditelj na sekundu izašao iz prostorije. I što sad? Pa... ovisi od osobe do osobe. Netko će prihvatiti dječje umjetničko djelo i uokviriti ga, a netko će odmah prionuti bojanju svih zidova. Oni koji će probati oprati mrlje od bojica požalit će, jer će se fleka samo širiti po zidu. No, to ne mora biti tako. Upravo smo pronašli jedan savjet, odnosno neočekivan trik kako počistiti takve mrlje. Kad pročitate ovaj članak vjerujemo da ćete dva puta razmisliti prije nego oguljenu koru svježeg krastavca bacite u biootpad.

image
/SHUTTERSTOCK

Naime, iznenađujuća, ali vrlo praktična upotreba kore od krastavca je uklanjanje mrlja, a internetski savjetnici kažu da posebno djeluje kod šara od bojica. Samo ih treba nježno trljati o zid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:29