VRLO JEDNOSTAVNO

Dizajneri koriste ovaj trik kako bi kupaonicu učinili luksuznijom, a vrijedi i za male prostore

 Norm Architects
Ovaj trend također je prekrasan način za stvaranje prostora bez nereda, koji uvijek izgleda dobro i uređeno

Postoji jedan element dizajna koji bez puno napora čini kupaonicu luksuznom, a to je nešto što možete vidjeti u nekim od najboljih kupaonica. Korištenje simetrije je taj jednostavni trik.

Što simetrija u kupaonicama čini ukupnom izgledu prostora? Mnogima stvara vizualnu ravnotežu i dovodi do osjećaja mira. Iako stvari ne moraju biti savršeno usklađene, cilj je postići ravnotežu u smislu boje, razmjera, svjetla i proporcija.

Ovaj trend također je prekrasan način za stvaranje prostora bez nereda, koji uvijek izgleda dobro i uređeno. Ako želite renovirati svoju kupaonicu i pitate se koji smjer dizajna odabrati za poboljšanu simetriju, bez obzira na veličinu, ovdje je sve što trebate znati.

KAKO POSTIĆI SIMETRIJU

Uglavnom, simetrija u modernoj kupaonici znači balansiranje elemenata u prostoru kako bi bili prostrani. Vaša kupaonica sama po sebi ne mora biti simetrična u smislu svojih mjera da biste postigli ovu ideju, ali možete stvoriti simetriju kroz manje detalje.

Međutim, kupaonica dolazi sa svojim izazovima kada je u pitanju postizanje simetrije. Veličina, na primjer, jer nemate toliko prostora za igru u maloj kupaonici, te nepravilnosti u postavljanju cijevi i namještaja. Na primjer, školjka nije u ravnoteži s kadom.

Kada je riječ o idejama za zidove kupaonice, razmislite o drvenim oblogama ili dugim, okomitim pločicama ne samo da bi prostorija izgledala više i voluminoznije, već i za poravnavanje opreme i elemenata tako da svi izgledaju uredno, u sredini i simetrično. Upotrijebite ove linije kao sidro ili početnu točku i ucrtajte elemente duž njih.

URAVNOTEŽITE BOJE

Jedan od najlakših načina za stvaranje simetričnog izgleda je boja kupaonice. Razmislite o stvaranju efekta zrcala, s dva kraja sobe u istom tonu, te sa školjkom u prigušenom tonu.

Imajte na umu da kada idete sa zrcalnim izgledom na dvije strane sobe, proporcije, tonovi, elementi za ravnomjeran položaj moraju biti isti kako biste mogli stvoriti efektan izgled. To se može učinkovito učiniti u pravokutnoj prostoriji koja ima jednake dimenzije i mjere na obje strane.

Dugi, jednostruki kupaonski umivaonik s dvostrukim slavinama može pomoći u stvaranju mirnog, opuštajućeg ugođaja, posebno kada je u pitanju materijali poput mramora ili drugog prirodnog kamena. Dizajn promovira čiste, uglađene linije i uravnotežen izgled u sobi.

DVOSTRUKI UMIVAONICI

Druga mogućnost je da imate dva jedinstvena umivaonika postavljena jedan do drugog, usklađena prema veličini, materijalu, obliku. Rezultat će biti svjež i suvremen uz zadržavanje praktičnosti dva umivaonika u kupaonici.

USKLAĐENA RASVJETA

Za savršeno proporcionalan izgled odaberite odgovarajuće zidne lampe i postavite ih s obje strane ogledala. Ili možete instalirati dvostruku viseću rasvjetu iznad vaše kade.

Osim lampi, još jedno stropno rasvjetno tijelo kupaonice koje može pomoći u stvaranju simetričnog izgleda su trake. One pružaju više fokusirane rasvjete i ako su prilagođene, mogu stati unutar savršene širine vašeg zrcala ili kozmetičkog stola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:05