ZANIMLJIVO

Dizajnerica interijera na TikToku otkrila jednostavan trik kako vizualno povećati prostor

 TikTok

Svi koji žive u malim stambenim prostorima znaju sve najvažnije trikove kako ih vizualno povećati. Najpoznatija optička iluzija odnosi se na korištenje ogledala, a jedna od čestih preporuka je unijeti što više prirodnog svjetla ili, u nedostatku istog, postaviti zadovoljavajući broj rasvjetnih tijela. Naravno, poželjno je odabrati svjetlije boje zidova i izbjegavati glomazni namještaj.

No, dizajnerica interijera i agentica za nekretnine Janine Mandell objavila je video na TikToku u kojem je ponudila još jedno, vrlo jednostavno rješenje za vizualno povećanje doma, a odnosi se na raspored namještaja u prostoriji.

"Suprotno uvriježenom mišljenju, vaš namještaj zapravo ne mora biti gurnut uza zid. Namještaj odmaknut od zida psihološki će prostor učini većim. Ako ste ikada pregledavali Zillow ili Redfin (najposjećeniji oglasnici nekretnina u Americi, op.a.) ili išli u obilazak kuća koje se prodaju, mogli ste primijetiti da je namještaj, obično sofe, odmaknut od zidova", rekla je, dodajući kako odmicanje sofe možda ne može funkcionirati u svakoj situaciji, ali je pozvala pratitelje da probaju s manjim komadima namještaja, poput noćnih ormarića.

Možda se čini kontradiktorno, posebno za manje prostorije, ali namještaj odmaknut od zida poboljšat će protok svjetla i zraka, dok će prostorija dobiti na dubini i neće se doimati prenatrpanom.

@janinemandell.re Replying to @conniechacha I know what you’re thinking…..How many times can she use the word expansiveness? ? Its true though! Expanding spaces, creating new use and new function is the key to this method! #interiordesign #losangelesrealtor #interiordesigntips #interiordesigntrends ♬ original sound - Janine Mandell

U sljedećem videu Janine Mandell dodatno pojašnjava kako se ovaj trik može primijeniti i u površinom većim prostorijama, gdje će se odmicanjem namještaja od zida stvariti ekspanzivan osjećaj prostora, a može ga se iskoristiti za stvaranje nove namjene i nove funkcije. U tome je, kaže, ključ ove metode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 09:20