neugodna situacija

Dobili ste dar koji vam se BAŠ NE SVIĐA? Ova japanska metoda rješava i taj problem. Evo kako!

 We Vibe Wow Tech, Unsplash
KonMari je na svom blogu podijelila tri koraka koja treba slijediti kada dobijete dar za koji ne znate sviđa li vam se ili ne

Polako počinjemo pospremati božićne jelke i suočavamo se s darovima koji su ostali ispod njih pomalo zanemareni. Popularna japanska organizatorica i spisateljica Marie Kondo, poznata po svojoj KonMari metodi organizacije doma, ima metodu koja bi mogla riješiti i taj slatki problem. Naime, tijekom praznika gotovo je neizbježno da dobijete dar koji ne "izaziva radost", a izazivanje radosti u vama kriterij je koji ta organizatorica primjenjuje svakodnevno. Sve što ne izaziva radost, prema njenoj metodi, treba izbaciti iz doma i života. Ipak, kada je riječ o darovima, priča je malo drugačija. Nakon blagdana, KonMari je na svom blogu podijelila tri koraka koja treba slijediti kada dobijete dar za koji ne znate sviđa li vam se ili ne. Kao prvo, otpakirajte dar, nemojte čekati jer je lijepo umotan. Zatim uklonite ambalažu, i kao treće, počnite dar koristiti odmah. Možda se pitate zašto koristiti nešto za što niste sigurni sviđa li vam se?

image
Marie Kondo
Shutterstock

- Isprobajte svaki dar barem jednom - čak i one koji odmah ne pobude radost. Sposobnost da spoznate što vas istinski veseli stječe se samo iskustvom. Pobudite avanturistički duh i prigrlite stvari koje su drugačije. Što više iskustva steknete, to ćete više usavršavati i povećavati osjetljivost na radost. Možda si nikad ne biste kupili šarene mekane čarape s licima pasa, ali kada ih probate, mogli biste se iznenaditi - savjetuje Marie Kondo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:03