StoryEditor
Savjeti vrijedni pažnje

Dobro je znati: Jedna pogreška koju svi radimo i dva savjeta

 GRASS AMERICA/UNSPLASH

Postoje kućanski poslovi koje možda i ne volimo raditi, ali moramo. Kad već moramo, želimo da je rezultat besprijekoran. Međutim, svi zadaci često ne donose jednako dobre rezultate. U čemu griješimo? Ne brinite, problem nije u vama već u  "cakama" koje mogu učiniti veliku razliku. Riječ je o nepisanim pravilima koja je dobro znati.  

1. Uobičajena pogreška pri pranju prozora je prati ih za sunčanog vremena jer će se tada uslijed brzog sušenja pojaviti mrlje. Najbolje ih je oprati za oblačnog vremena. Prvo ih je potrebno očetkati ili usisati kako bi se uklonile veće čestice prašine i paučine. Tek nakon toga krenite s čišćenjem prozora. Iako mnogi preporučuju čišćenje prozorskih stakala novinskim papirom, to i nije najbolje rješenje jer stvara popriličan nered, a ostaju mrlje od novinske tinte. Bolje posegnite za krpicama od mikrofibre koje će najbolje uglancati staklo.

2. Ponekad vam ni usisavač neće pomoći riješiti se svih dlaka iz tepiha. Pravo rješenje za te dlake (pa i one teško vidljive) je lopatica s gumenim rubom ili gumene rukavice. Njima dobro “pročešljate” tepih i problem je riješen.

3. Ako vam se kosa diže na glavi od prašine koja se na površinama skuplja samo 5. minuta nakon što ste ih obrisali, uzmite omekšivač za rublje. Omekšivač pomiješajte s vodom te u toj mješavini isperite krpu kojom ćete brisati prašinu. Zahvaljujući ovom lakom triku, prašina se više neće skupljati na sjajnim površinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2020 16:33