brzo i učinkovito

Dodajte 4 štapića cimeta u sol i gledajte što će se dogoditi u roku od 10 minuta

 /SHUTTERSTOCK

Nakon što se cijela kuća opere i dezinficira, svi rado uživaju u opojnom mirisu koji se širi svakom prostorijom. Međutim, ovaj miris ne traje dugo. Većina ljudi neprestano i čisti kuću kako bi osigurali da se taj miris čistoće uvijek osjeti. Međutim, postoje alternativna rješenja koji vam omogućuju da zadržite prekrasan miris u svakom kutku doma određeno vrijeme. Osim toga, jedno od ovih rješenja vrlo je popularno jer tjera insekte, a time štiti i biljke u kući.

image
Privatna arhiva

Sve što trebate su cimet i sol da parfimizirate svoj dom: Evo kako

Zapravo, muhe i komarci vraćaju se u dom tijekom toplijih mjeseci i često mogu uzrokovati probleme i biljkama. Srećom, ovaj "lijek" ih uspijeva držati podalje dok pruža prekrasan miris u cijelom domu.

image
/SHUTTERSTOCK

Krupna sol

Prvo uzmemo malu staklenu posudu u koju stavimo oko pet žlica krupne soli. Nakon što smo spremnik otprilike do pola napunili krupnom soli, potrebno je dodati malo plastifikatora u stakleni spremnik. Proizvodom koji koristimo možemo učiniti da naša odjeća miriše svježe. Samo malo stavite u staklenu posudu i lagano protresite da tekućina iscuri. Nakon što se omekšivač potroši, možemo dodati i treći sastojak, a to su klinčići. Stavimo ih šaku i dodamo još krupne soli da prekrije klinčiće. Nakon što smo sve dobro poklopili, ponovno dodamo omekšivač, uvijek pazeći da prodre kroz krupnu sol. Sada samo trebamo staviti štapiće cimeta u otopinu koju smo pripremili.

image
/SHUTTERSTOCK

Zapalite štapiće cimeta i uživajte u mirisu

Što nam je činiti? Vrlo je jednostavno. Uzmite četiri štapića cimeta i okomito ih stavite u smjesu. Općenito, morate koristiti četiri i rasporediti ih tako da postoje četiri ugla, ali moguće je koristiti i više.

Cimet

Kao što je već spomenuto, ovo sredstvo je idealno za tjeranje muha, komaraca i svih drugih insekata koji se ljeti ponovno pojave u vrtu i u kući. Osim toga, miris koji ova otopina širi bit će opojan. Sada samo trebate zagrijati vrhove štapića cimeta upaljačem kako bi se miris proširio po cijeloj kući. Ovaj trik koristite u svim prostorijama: Učinkovitost je trenutna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:53