začin za ljepšu odjeću

Dodajte u bubanj perilice rublja samo jednu žlicu ovog i gledajte kako nestaju ljepljive mrlje i kako se voda čisti od kamenca

 /SHUTTERSTOCK

Kuhinjska sol nije samo odličan dodatak brojnim jelima, nego je i savršeni pomagač u poboljšanju kvaliteti vašeg rublja. Posebice kada želite uspješno skinuti mrlje (od vina, hrđe, krvi, tinte, plijesni...) s odjeće ili ‘sačuvati‘ žive boje na odjeći. Kuhinjska sol može i ukloniti ljepljive mrlje od glačala tijekom glačanja. Sol će jednako uspješno ukloniti i žute mrlje ispod pazuha. No, budite oprezni. Sol ne smijete stavljati na odjeću namijenjenu za kemijsko čišćenje jer će ju skroz uništiti. Koji je postupak? Dodajte sol u rublje kako biste se riješili mrlja. U bubanj stavite 2 žlice. Pokrenite ciklus pranja kao što to i inače radite. Sol će pomoći deterdžentu koji koristite da otopi mrlje.

Isto tako, sol je odlično sredstvo za uklanjanje kamenca. Nikada nije dobro ako je u perilici rublja kamenac jer onda će perilica loše/lošije prati vaše rublje. Ako se želite riješiti kamenca, dodajte 1 čajnu žlicu u odjeljak za deterdžent prije početka pranja. Hoćete li isprobati?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 21:14