BEZ RIBANJA

Dok vi odmarate kamenac preko noći nestaje sa slavina uz stari bakin trik

 YASSINE/grannyticks.com

Recite NE kamencu! Koliko god bili oprezni, kamenac uvijek završi na kupaonskim elementima, zidovima i tuš kabinama pa čak i kućanskim aparatima. Moguće je boriti se izravno protiv ovog neprijatelja koji dolazi iz tvrde vode. Sve što trebate učiniti je koristiti rješenja protiv kamenca kako biste uklonili ove tvrdokorne naslage koje kvare estetiku vaših slavina. Nudimo vam praktične i brze savjete koji će vam pomoći da se jednostavno i učinkovito oprostite od gnjavaže s kamencem.

Zašto imam tragove kamenca na slavinama?

Glavni krivac je tvrda voda koju koristimo, a koja je bogata kamencem. U slučaju da ne znate: potonji je kamen topljiv u vodi napravljen od kalcijevog i magnezijevog karbonata. Rezultat: minerali se talože na stijenkama i stvaraju tragove i bijele ostatke kamenca koje je često teško ukloniti. Ove naslage kamenca vidljive su na vanjskoj površini slavine, posebno na donjoj strani. Ali to nije jedini element u kupaonici koji je zahvaćen kamencem… Glava tuša, WC školjke, posuđe mogu biti zaprljani mrljama od kamenca, ostavljajući bijele tragove na površini. Kakav užas kada uzmemo u obzir da kamenac može uzrokovati kvar i starenje opreme!

Evo pravog rješenja protiv kamenca koje će vam olakšati život. Kako jednostavno samo krpom ukloniti kamenac sa slavine? Bakin trik koji se pokazao uspješnim… Bakini klasični trikovi često su vrlo učinkoviti. Uzmimo za primjer famoznu maramicu ili krpu koju omotate oko slavine kako biste uklonili tragove kamenca. Da biste to učinili, uzmite komad tkanine, bijeli ocat i… strpljenje!

Umočite krpu u čašu napunjenu bijelim octom.

Omotajte krpu oko slavine.

Koristite drugu krpu ako prva krpa nije dovoljna da omotate cijelu slavinu.

Ostavite da djeluje 20 minuta ili duže. Za veću učinkovitost, ostavite cijelu noć kako biste se riješili zastrašujućih tragova kamenca.

Sljedećeg jutra uklonite maramice odnosno krpe;

Nježno istrljajte suhom krpom ili običnom spužvom. Divite se rezultatu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. travanj 2024 17:56