i njoj treba pažnje

Donosimo vam četiri jednostavna pravila za savršeno uređenu i ugodnu kupaonicu

 PC PHOTOGRAPHY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Iako se uređenje kupaonice može činiti jednostavno - sve što vam treba je zrcalo, pločice i lijepi ručnici - lako je pogriješiti

Vaša je kupaonica puno više od mjesta na kojem se tuširate i perete zube. Uz pravilnu taktiku ukrašavanja, ovaj prostor može poslužiti i kao umirujući spa centar kod kuće - mjesto gdje zapravo želite provesti vrijeme.

Iako se uređenje kupaonice može činiti jednostavno - sve što vam treba je zrcalo, pločice i lijepi ručnici - lako je pogriješiti. Za pomoć, nekolicina dizajnera dijeli svoje savjete što trebate, a što ne činiti kada je u pitanju dekoriranje kupaonice.

Odlučite se za veće naglaske

Što se tiče uređenja vaše kupaonice, dizajnerica Sherica Maynard potiče vas da odaberete velike i istaknute detalje. "Zidne pločice većih dimenzija daju kupaonici moderniji izgled i čine je puno lakšom za čišćenje", kaže ona. Ali, zašto stati samo na pločicama? Maynard također preporučuje odabir većih dodataka za kupaonicu.. Posebno joj se sviđa izgled zrcala velikih razmjera koje se proteže od umivaonika pa sve do stropa. "Ovo definitivno pomaže da kupaonica izgleda puno veća”, dodaje ona.

Ne štedite prostor za tuš

Postoji razlog zašto su kombinacije tuša i kade toliko popularne u kupaonicama; to je odličan način da se postigne najbolje od oba svijeta. Ali, ako ste blagoslovljeni s puno kvadratura, Maynard preporučuje da ih držite zasebnim cjelinama. "Ne zatvarajte kadu i tuš zajedno", kaže ona. "To su dvije glavne žarišne točke u kupaonici i trebale bi moći same sjati."

Eksperimentirajte s bojama

Samo zato što su kupaonice poznate po svojim umirujućim vibracijama, ne znači da moraju biti lišene bilo kakve osobnosti. Zapravo je ovaj prostor savršeno mjesto za oslobađanje vašeg karaktera.

"Ne bojte se boja", kaže Zandy Gammons, suvlasnica tvrtke Warehouse Interiors. "Uvijek potičemo naše klijente da riskiraju s bojom, bilo da se radi o neočekivanom obojenom stropu, šarenim ormarima ili čak samo ručkicama"

Ali, zašto se zaustaviti na tim naglascima? Gammons vam daje potpuno dopuštenje za hrabru igru uzoraka. "Mnogi ljudi misle da treba izbjegavati tapete u kupaonicama, što nije točno - sve dok postoji odgovarajuća ventilacija", kaže ona.

Držite se svoga proračuna

Kao ljubitelj dizajna, želite da vaša kupaonica izgleda jednako dobro kao i svaka prostorija u domu. No, čak i ako ubacite naglaske velikih razmjera, dodate boju i samostalni tuš, važno je ostati u okviru svog proračuna - pogotovo kada su u pitanju oni manji detalji.

"Pazite da cijeli proračun ne potrošite na pločice u kupaonici", kaže Gammons. „Lako je biti očaran lijepim i skupim mramorom, ali toliko je drugih elemenata koji prostoru mogu dodati razinu luksuza. Volimo zanimljive mogućnosti osvjetljenja, umjetničke ručkice i ormariće po mjeri. Ne možete nabaviti ove druge važne detalje ako vam cijeli proračun ode na pločice "

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:37