PREDLAŽU DIZAJNERI

Dosadio vam je tihi luksuz, ali želite da vaš dom i dalje izgleda elegantno? Unesite jednu od ovih pet boja

 /SHUTTERSTOCK

Tihi luksuz kao veliki trend dominirao je svijetom interijera veći dio ove godine, a ako se osjećate pomalo iscrpljeno od tolike količine prigušenih, svijetlih, krem i i bež boja, uvjeravamo vas da niste jedini. Iako je tihi luksuz, kao stil koji prednost daje minimalizmu, prirodnim materijalima, neutralnoj paleti boja i visokokvalitetnom namještaju, i dalje visoko na našoj ljestivici kad je u pitanju uređenje interijera, zaželjeli smo se u stambene prostore unijeti i malo konkretnijih boja, ali bismo rado zadržali i dojam luksuza u njima. Stoga, ako ste spremni ostaviti "tihi luksuz" iza sebe, ali niste posve spremni prigrliti maksimalizam, istražili smo s kojim bojama i dalje možete kreirati životni prostor koji odiše elegancijom.

Oker

image
/SHUTTERSTOCK

Za ljubitelje bež tonova oker može biti idealna opcija. Boja koja je vrhunac svoje popularnosti doživjela u šezdesetima ponovno postaje atraktivna. Ima tople, sunčane asocijacije tako da djeluje kao privlačna akcentna boja, ali je istodobno pogodna i kao dominantna pozadina u hodniku ili dnevnom boravku. Poželjna je i za manje prostore gdje će nadomjestiti nedostatak prirodnog svjetla.

Tonovi terakote

image
/SHUTTERSTOCK

Primamljivi tonovi terakote, od spaljene narančaste i kredasto ružičaste do hrđavo crvene, ostavljaju dojam topline tijekom cijele godine. Mogu se koristiti kao glavne boje u interijeru, ali i kao akcentne. Dizajneri i stručnjaci za boje predlažu jednu hit-kombinaciju za stvaranje dodatnog luksuzsa u interijeru: spoj terakote i oker boje.

Taupe - sivosmeđa

image
/SHUTTERSTOCK

Nije smeđa, a nije ni siva. Elegantna i nenametljiva, zemljana taupe boja idealna je za postizanje mirnog luksuznog prostora koji nije lišen boja. Najveća joj je prednost raznolika mogućnost kombiniranja: izgleda izvrsno na zidovima, na frontama ormarića, detaljima poput posuđa ili tkanina...

Metalik odsjaj

image
/SHUTTERSTOCK

Primjetan je zaokret prema kromu, zlatu i bakru u dizajnu interijera. Različite nijanse i stupnjevi sjaja spomenutih metala mogu stvoriti različit dojam u prostoru, a ako se koriste na promišljen način mogu djelovati luksuzno i glamurozno. Metalik boje reflektiraju svjetlost i otvaraju prostor, a njihovim kombiniranjem uz druge boje stvorit će se neočekivan tihi luksuz.

Crna poput ugljena

image
/SHUTTERSTOCK

Odvažna i dekadentna, crna će uvijek biti elegantan i sofisticiran izbor te će zajamčeno unijeti dozu dramatike u prostor. Može izgledati luksuzno, hrabro, privlačno... Međutim, potrebno ju je "razbiti" suptilnim teksturama ili neodoljivim sjajem metala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 19:59