NAPORNI SU

Dosta vam je poziva s nepoznatog broja? Evo kako tome možete stati na kraj

 /SHUTTERSTOCK

Srećom, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako biste osigurali da više ne primate neželjene pozive ili u najmanju ruku blokirate dolazak poziva.

Evo 5 načina da spriječite neugodne pozivatelje da biraju vaš broj.

1. Registrirajte svoj broj

Dodajte svoj telefonski broj u registar HAKOMA "Ne zovi" – javite se svome operateru i tražite da pošalju zahtjev to bi vas trebalo ukloniti s većine popisa. Može proći do 30 dana dok svi pozivi ne prestanu.

2. Javite se na telefon

Ako i dalje primate pozive od svoje bivše banke ili osiguravajućeg društva, ali nemate namjeru poslovati s njima, najbolje što možete učiniti jest javiti se na telefon i zatražiti da vas uklone s popisa poziva/kontakata. To znači da tvrtki više ne dajete dopuštenje da vas kontaktira.

3. Blokirajte broj

Ako stalno primate pozive iz anketnih centara, dobrotvornih udruga i znate brojeve na čim ih vidite, najbolje što možete učiniti je blokirati broj. Na iPhoneu jednostavno odaberite broj sa zaslona nedavnih poziva i pritisnite ‘I‘ za informacije. Pomaknite se prema dolje do opcije "blokiraj ovog pozivatelja". Na telefonu sa sustavom Android odaberite broj iz svog zapisnika poziva, držite i pojavit će se izbornik opcija. Kliknite opciju ‘blokiraj/prijavi‘.

4. Preuzmite aplikaciju

Sada postoje aplikacije koje mogu filtrirati pozive i SMS poruke na iPhoneu i Androidu, kao što je Truecaller. Ove aplikacije mogu blokirati dolazak poziva i SMS-ova. PC Mag također preporučuje RoboKiller i Nomorob za blokiranje robotskih poziva.

5. Budite proaktivni

Ako ustanovite da primate mnogo neželjenih nasumičnih telefonskih poziva, možda biste trebali biti proaktivniji u zaštiti i dijeljenju svog telefonskog broja. Nikada nemojte davati svoj telefonski broj u online obrascima ako to nije prijeko potrebno i izbjegavajte ga davati nepoznatim osobama ili putem društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 16:08