StoryEditor
JESTE LI ZNALI?

Dovedite svoj zamrzivač u red pomoću ovih korisnih savjeta!

Odjeljak zamrzivača u vašem hladnjaku savršen je za zamrzavanje i skladištenje hrane, ali s vremena na vrijeme potrebno ga je dovesti u red. Evo kako...
 Pexels

Naime, prilikom sezonskih čišćenja često nesvjesno zaboravljamo na hladnjak, a to se naročito odnosi na dio zamrzivača/ledenice. Kako bismo vam pomogli u njegovom čišćenju, donosimo vam nekoliko jednostavnih i brzih savjeta kako svoj zamrzivač napokon dovesti u red i ujedno poboljšati njegov rad.

Organizirajte police

Kako biste ubuduće što lakše i  brže pronašli zamrznutu hranu, organizirajte police i odredite koju ćete hranu kamo staviti. Tako ćete si olakšati kasnije pronalaženje iste i izbjeći stvaranje nereda. Osim toga, moći ćete se napokon riješiti hrane koju ne mislite pojesti ili ste potpuno zaboravili da je uopće imate u svome zamrzivaču.

Ove namirnice stavite na vrh ledenice...

Naime, one namirnice koje imaju vrlo kratak rok trajanja ili im je pri kraju, stavite na sam vrh zamrzivača kako biste ih što prije iskoristili.

 

Bacite sve čemu je istekao rok trajanja

Ako ste neko vrijeme nesvjesno 'zanemarivali' zamrzivač, vrlo je vjerojatno da ćete u njemu pronaći i neku hranu, odnosno namirnice kojima je već odavno istekao rok trajanja. Kod 'generalke' i čišćenja zamrzivača, istu obavezno bacite.

Namirnice podijelite na kategorije

Sve namirnice u zamrzivaču podijelite na određene kategorije, i to prvenstveno prema tome koliko ih često koristite ili prema vrsti hrane. Naprimjer, meso stavite s mesom, povrće kraj povrća, voće kraj voća i tako dalje...

Nabavite vrećice sa zatvaračem

Vrećice s patentnim zatvaračima savršene su za zamrzavanje povrća te su mnogo praktičnije od onih običnih plastičnih vrećica koje često koristimo. Osim toga, patentni zatvarač omogućava bolju zaštitu.

 

Koristite naljepnice s oznakom sadržaja

Na sve prozirne posude s hranom koju stavljate u zamrzivač stavite naljepnice s oznakom sadržaja. Tako ćete odmah na prvi pogled znati koja se hrana točno nalazi u posudicama te tako izbjeći njihovo kvarenje. Dobra ideja, zar ne?

Foto: Pixabay, Pexels

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2020 18:50