NAPOKON

Dovoljne su samo 2 minute da na ovaj način skinete naljepnicu s bilo čega i to bez ostavljanja tragova

 /SHUTTERSTOCK

Naljepnice na proizvodima uistinu nije lako ukloniti, a ako imate malu djecu vjerojatno vam se više puta dogodilo da mališan naljepnicu zalijepi na kuhinjski element ili stol u dnevnom boravku, a maknuti naljepnicu s drvenih površina još je veći izazov nego s, primjerice, stakla.

Na društvenim mrežama svakodnevno iskaču trikovi, savjeti i preporuke koji život čine jednostavnijim, a jedan od tih savjeta odnosi se baš na uklanjanje naljepnica s novih proizvoda. Ovaj je trik sa svojim pratiteljima podijelila blogerica Liljana Matić, a mnoge je spasila puno muke.

U videu se može vidjeti kako Ljiljana naljepnicu s plastične površine skida u trenu, a za to je zaslužan – sušilo za kosu. Dakle, bez obzira na to s koje površine trebate skinuti ljepilo, ono će se vrlo brzo otopiti djelovanjem toplog zraka koji izlazi kroz sušilo. Proces traje oko minutu, što je puno brže od klasičnog odljepljivanje koje je znalo izazvati stres.

Najveća prednost jest činjenica da, nakon što odlijepite naljepnicu, ne ostaju nikakvi tragovi ljepila, samo čista površina. Osim sušila za kosu, naljepnice možete ukloniti pomoću maslinovog ulja. Lagano utrljajte ulje u naljepnicu, pričekajte nekoliko minuta i lako ćete ju odlijepiti – također bez tragova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. travanj 2024 12:19