BAŠ JEDNOSTAVNO!

Dovoljno je samo sredstvo za čišćenje pećnice i vaši stari okviri za slike bit će kao novi

 Unsplash
Blogerica i dizajnerica interijera Jenny Komenda nedavno je pokazala kako obnoviti oštećeni i dotrajali okvir za slike

Recikliranje starih komada namještaja i dekorativnih predmeta u posljednje vrijeme je postalo jako popularno, ali nije samo stvar u popularnosti ima nešto posebno u tim starim komadima. Možda je jednostavno dizajn drugačiji, a možda i pomisao da svi oni nose neku posebnu priču daje vrijednost takvim predmetima. Ako ste jadan od takvih zaljubljenika u stare stvari i obožavate po sajmovima tražiti zanimljive sitnice ovom prilikom vam donosimo savjete kako stare drvene okvire za slike pretvoriti u savršen dodatak vašem domu.

image
Unsplash

Blogerica i dizajnerica interijera Jenny Komenda poznata je po tome kako starim stvarima daje novi život. Na svojoj stranici nedavno je pokazala kako obnoviti oštećeni i dotrajali okvir za slike.

Stari drveni okviri za slike su inače jako vrijedni komadi koje je doista šteta baciti, ali nije ih lako uvijek obnoviti. Svo to vrijeme provedeno bruseći dio po dio može vas natjerati da se zapitate je li to doista vrijedno ovolikog truda. Sada se možete prestati zamarati tim napornim poslom i poslužiti se jednostavnim trikom ove blogerice.

Naime, Jenny je otkrila kako najobičniji sprej za čišćenje pećnice može u potpunosti osvježiti stari drveni okvir. Postupak je poprilično lagan i brz.

Trebati će vam:

spužva

četka

gumene rukavice

sredstvo za čišćenje pećnice

deterdženta za pranje suđa

image
Unsplash

Upute:

Na samom početku blogerica navodi kako je najbolje da ovaj projekt radite izvan vaše kuće, negdje na čistom zraku zbog isparavanja para od sredstva za čišćenje.

Položite stari okvir na plahtu i prešpricajte ga sredstvom za čišćenje. Potrebno je pokriti svaki komad okvira, a zatim ostavite da odstoji otprilike 20 minuta.

Nakon toga isperite okvir koristeći spužvu i toplu vodu pomiješanu s deterdžentom za suđe. Važno je dobro istrljati cijeli okvir i ukloniti sredstvo za čišćenje pećnice. Spužva će dobro doći za ravna područja dok vam četka može pomoći u čišćenju utora.

Kad set završili ovaj postupak, cijeli okvir isprsite čistom vodom. Na prvi pogled nećete uočiti promjenu, ali nakon što se okvir osuši bit ćete jako iznenađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:15