Drvce dobrih želja

Uradi sam

Naša fotografkinja Berislava Picek i njezina kći Lucija Picek Posavec svake godine posebno se raduju Božiću jer vrijeme provode sa svojim prijateljima i izrađuju lijepe stvari. Baš poput ovih…

Potreban materijal: domaći plastelin (recept – 1 šalica brašna, 1 šalica vode, 1/3 šalice soli, 2 žlice ulja, 1 žlica limunske kiseline), modli za kolače, pečat za izradu kolača, slamka za rupice, špaga za nanizati i objesiti ukrase

1 Pripremite tijesto

Kako biste pripremili tijesto, u zdjelu s kipućom vodom stavite sol, ulje i limunsku kiselinu. Kada se sve otopi, doda se brašno i čvrsto miješa. Nakon što ste dobili gustu smjesu, ostavite je da se malo ohladi. Rukama se mijesi dok ne postane masa. Za tim se stavi u vrećicu i u hladnjak.

2 Masu razvaljajte valjkom

Nakon što ste masu izvadili iz vrećice, odvajajte dio po dio i razvaljajte valjkom.

3 Oblikujte ukrase

Modlama oblikujte ukrase, a možete koristiti i pečate za kolače. Slamkom probušite rupicu kroz koju ćete provući konac ili trakice od špage i objesiti svoj ukras na bor.

4 Osušite ukrase

Ukrase sušite na ravnoj podlozi, na toplom, ili u pećnici na 80 stupnjeva. Nakon sušenja kroz rupice provucite konac ili trakice od špage. Objesite ukrase na svoje drvce! Umjesto bora možete koristite drvce čije grane obojite u bijelo, a teglu omotajte jutom.

5 Finalna slika

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite! :)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:22