ZA NAJTVRDOKORNIJE MRLJE

Dva jednostavna načina za temeljito čišćenje mikrovalne pećnice

 

Mikrovalnu pećnicu baš kao hladnjak ili štednjak s vremena na vrijeme treba temeljito očistiti i ukloniti sve one sasušene tragove hrane, što vam se možda čini kao nemoguća misija, no nije. Super je jednostavno i uz savjete koje vam donosimo unutrašnjost vaše mikrovalne pećnice može već sutra izgledati kao nova.

Alkoholni ocat je definitivno najbolji partner u čišćenju takvih mrlja jer čisti mrlje, dezodorira neugodne mirise i dezinficira površinu koju čistite. Međutim, nekima možda ne odgovara miris octa, stoga vam donosimo i drugi, mirišljavi, način za čišćenje.

onegoodthingbyjillee

Prvi način

Potrebno vam je sljedeće:

  • Alkoholni ocat
  • Topla voda
  • Manja posuda koja može ići u mikrovalnu
  • Mala kuhača ili bilo koji drugi predmet koji nije metalan
  • Spužva

Postupak: Pomiješajte u posudi jednu šalicu alkoholnog octa s jednom šalicom tople vode. U posudu stavite kuhaču. Kuhača (ili neki predmet koji nije metalan) služi kako bi regulirao toplinu tekućine kako ne bi postala prevruća. Ako postane prevruća, može eksplodirati. Namjestite mikrovalnu pećnicu na 5 minuta (ili više ako je vaša mikrovalna starija i slabija) u uključite je. Vodena para koja će se stvoriti će omekšati sve mrlje te ćete ih jednostavno moći ukloniti pomoću spužve.

onegoodthingbyjillee

Drugi način

Potrebno vam je sljedeće:

  • Topla voda
  • Bočica sa sprejem
  • Spužva
  • Eterično ulje od limuna

onegoodthingbyjillee

Postupak: Prvo namočite spužvu (nemojte je iscijediti) i stavite je u mikrovalnu. Zatim u bočicu sa sprejem ulijte toplu vodu i dodajte 5 kapi eteričnog ulja od limuna. Tu tekućinu nanesite po cijeloj mikrovalnoj pećnici, a zatim je uključite na 2 minute. Kada vrijeme istekne, nemojte otvarati mikrovalnu još nekoliko minuta, taman dok se spužva ne ohladi dovoljno da je možete primiti i njom počistiti unutrašnjost mikrovalne pećnice.

Izvor: onegoodthingbyjillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:38