Ovo su majstori dugo skrivali

Dva sastojka za uspješno čišćenje odvoda koštaju manje od 3 eura!

 SASIMOTO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ovo je najlakši način da očistite odvod tuša bez sredstva za čišćenje odvoda! Odvod tuša lako je zaboraviti, ali ga je vrlo teško očistiti nakon što se zaprlja! Kada se preselite u novi stan, suočavanje s prljavim ili začepljenim odvodom u kupaonici čest je problem.

Ovaj savjet osigurava da se ne morate mučiti s kupnjom skupih deterdženata ili beskonačnim ribanjem ako naiđete na odvod tuša koji je prekriven tvrdokornom prljavštinom i kamencem!

Ako ne čistite kupaonicu, odvod postaje izvor svih vrsta problema, poput začepljenja ili ispuštanja neugodnog mirisa. Mnogi problemi mogu se riješiti ovom jednostavnom metodom čišćenja, prenosi Blic.

Bojite se da ćete morati potrošiti bogatstvo na vodoinstalaterske usluge? Ovaj savjet pomoći će vam da izbjegnete nepotrebne dodatne troškove i uštedite mnogo novca na proizvodima za čišćenje. Trebat će vam samo jednostavni kućanski predmeti koje vjerojatno već imate u smočnici!

image
BANKSPHOTOS/GETTY IMAGES

Potrebno vam je:

- 100 ml octa

- 50 g sode bikarbone

- vruća voda

Priprema: Prvo uzmite kuhinjsku vagu i izmjerite sastojke u posebne posude, prije miješanja. Ako nemate vagu, nema problema – pokušajte samo da omjer sode bikarbone i octa bude 1:2! Sada ulijte sastojke, malo promiješajte i izlijte u odvod.

Smjesa će se početi pjeniti zbog reakcije između alkalne sode bikarbone i kiselog octa - to je ono što pomaže da se riješite svih vrsta prljavštine na teško dostupnim mjestima, kao što je odvod tuša. Nakon što ga nanesete, ostavite da odstoji oko 2 sata, a zatim isperite toplom vodom. Ovi jeftini prirodni sastojci koje je lako pronaći najbolji su alati za čišćenje koje imate. Potpuno su bezopasni, za razliku od jakih kemikalija u komercijalnim proizvodima za čišćenje, a ovu metodu možete koristiti koliko god želite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 17:59