Najnoviji trend

Eklektičan stil za suvremeni interijer

Inspirirajte se ovim stilom prilikom odabira elemenata sjedeće garniture

Među najnovijim trendovima valja istaknuti eklektičan pristup prilikom odabira elemenata sjedeće garniture.

Naime, elementi garniture ne moraju biti ni u istoj boji, niti istog stila. Dobrodošla je kombinacija različitih sofa, dvosjeda, trosjeda, koji upravo svojom različitošću kreiraju suvremeni interijer.

Sofe su dostupne u velikom broju tkanina različitih boja, a tu su i razne vrste presvlaka za svaki put kad na brzinu želite promijeniti vizualan dojam stambenog prostora.

Odabir boja ovisi o dekorativnom stilu koji ste odabrali (klasični, rustikalni, mediteranski, orijentalni, high tech, tehnološki, globalni…), ali i o aktivnostima koje će se u prostoriji obavljati. Ako se radi o prostoru čija će namjena uglavnom biti za odmaranje, opuštajuću atmosferu kreirat će blage pastelne nijanse, kao i shema neutralnih boja.

Paleta sastavljena od svijetlih i tamnih, toplih i hladnih nijansi neutralne sheme (bijela, siva, smeđa, boja pijeska…), kreira izuzetno harmonične interijere.

Plava i zelena pozitivno djeluju na komunikaciju, dok nježni tonovi žute i ljubičaste pobuđuju optimizam i kreativnost. Intenzivne nijanse poželjno je koristiti samo u detaljima (jastučići, vaze…) ili na malim površinama.

Foto: Living 4 Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 22:18