URADI SAM

Elegantne police od kožnih držača

 

Najjednostavniji detalji u uređenju najčešće su i najefektniji te svojom pročišćenom ljepotom prostor u kojem se nalaze čine zaista posebnim. Ako ste ljubitelj glossy časopisa s lijepim naslovnicama i volite ih vidjeti raspoređene po svom domu, onda je ovaj "uradi sam" projekt stvoren za vas. Zašto ne biste svoje časopise pretvorili u pravi ukras i objesili na ovaj zabavan, a jednostavan način na zidove svoje najdraže prostorije za čitanje? Kreativne police poput kožnih držača na slikama u nastavku nisu teške za izraditi, a ostavljaju dojam ležerne profinjenosti i stila.

Potreban materijal
  • kožni remen ili kožna vrpca
  • skalpel
  • čekić i čavli
  • šilo za probijanje rupa

Postupak

Stari remen koji više ne namjeravate nositi možete iskoristiti za izradu ove minimalističke police, a ako ste planirali objesiti časopise na više različitih mjesta, potražite kožnu vrpcu u dućanu s tkaninama. Kod prve opcije s remena odrežite kopču i skratite ga na 60 cm dužine pa pomoću šila probušite rupe na krajevima remena, a kožnu traku razrežite na komade jednake dužine i rasporedite na zidu.

Ako nemate alat za bušenje rupa, zamolite postolara za pomoć, a savjet možete potražiti i u dućanima koji prodaju remenje i kožnu galanteriju.

Kada ste izbušili rupe na krajevima kožne trake, provucite kroz obje rupe čavlić i pričvrstite svoj novi držač na zid! Spretniji mogu pokušati zabiti čavao kroz neprobušenu kožu i tako preskočiti potragu za šilom ili postolarom. Osim za vješanje časopisa, ove police možete iskoristiti i za vješanje ručnika u kupaonici ili šalova u predsoblju! Jednostavno, a elegantno.

Izvor: Burkatron

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:21