Kako uklopiti radijator u prostoru?

Evo kako elegantno integrirati radijator u domu!

 

Svi znamo, radijator je koristan i neophodan uređaj u domu, ali morate priznati, jedan je od onih koji je rijetko estetski lijep i rado biste ga sakrili. Ovo opažanje je važno koda je riječ o manjim preinakama u domu. No, planirate li u potpunosti obnoviti stan, u tom slučaju možete odabrati i neke suvremenije načine grijanja (podno), ili model radijatora koji će dekorativno dobro izgledati, ili ga možete jednostavno sakriti. U nastavku pogledajte šest načina na koje možete radijator lijepo integrirati u dizajn interijera.

MIMIKRIJA

Radijator može biti vrlo diskretan i u potpunosti nevidljiv u vašem domu. Kako? Pa, obojite ga u istu boju kao i zid na kojem se nalazi. Ovo rješenje je nesumnjivo najjeftinije, ali pritom budite oprezni i odaberite neki zanimljiv dizajn radijatora koji će vam lijepo pristajati uz stil uređenja doma. Danas proizvođači radijatora nude široku paletu radijatora i boja, stoga ne oklijevajte.

SKRIVEN NAMJEŠTAJEM

U ovom je hodniku radijator skriven ispod elegantnog dugačkog stolića koji se odlično uklopio u prostor, a vlasnicima još i dodatno služi za odlaganje pošte i ključeva.

DIO ZIDNOG DEKORA

Vlasnici su ovog doma osmislili zanimljiv zidni dekor napravljen od drva šperploče s rešetkasto obojenim crnim vertikalnim linijama u koje se ovaj radijator odlično uklopio.

SKRIVEN ISPOD POLICA

Ovo nam je jedan od najljepših primjera u ovom članku. Dizajneri su za ovaj lijepi dugačak hodnik osmislili rešetkastu bijelu policu koju su izradili od drva te ispod nje smjestili radijator. Na ovaj su način dobili dodatni prostor za sjedenje i uživanje u pogledu, sakrili radijator, a interijeru dali prozračan dekor. Odlično!

SKRIVEN ISPOD PROZORA

Ovo je primjer koji se načešće koristi. Lijepo vizualno izgleda i najčešća je situacija u interijerima.

SPREMNIK U ORMARU

Radijator kao u ovom slučaju može biti potpuno nevidljiv dio smješten u produžetku ormara. Ako se odlučite na ovakvu vrstu projekta, osigurajte jednostavan pristup uređaju u slučaju kvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 06:49