DOSTA JE NEREDA

Evo kako ispravno pospremiti predmete u kuhinji tako da dobijete dodatni prostor

 Unsplash
Može li moja kuhinja biti još učinkovitija? Mogu li pronaći nove načine kako organizirati kaos? Konačan je odgovor – da

Nije neobično da svi provodimo dosta vremena razmišljajući o tome kamo idu razni kuhinjski uređaji ili predmeti, lonci i poklopci, čaše ili folije. To najviše dođe do izražaja kada krenete u proljetno čišćenje doma. Može li moja kuhinja biti još učinkovitija? Mogu li pronaći nove načine kako organizirati kaos? Konačan je odgovor – da, sve je moguće organizirati prema potrebama samo treba malo upregnuti mozak. Mi se uvijek iznenadimo koliko stvari radimo na pogrešan način - i kako se na pravi način mogu napraviti velike razlike. Generalizirat ćemo i reći da je ovo vjerojatno istina i za vas. Evo nekoliko savjeta kako pohranjivati stvari u kuhinji na malo pametniji način i optimizirat cijeli prostor.

Poklopci

Jeste li ikad posegnuli za poklopcem i pokrenuli lavinu svega drugoga? Pretpostavljamo da jeste. Postoji nekoliko boljih načina za spremanje poklopaca lonaca (u usporedbi s tom nadasve nesigurnom hrpom), ali ovaj, koji sadrži kuke, vjerojatno je najsjajniji.

Posude za pečenje, limovi i pladnjevi

Umjesto da slažete pladnjeve jedne na druge, ako uobičajeno svi radimo, dodajte šipke u ormar kako biste stvorili sustav arhiviranja. Na taj način možete izvući ono što vam treba, a da ne ometate sve ostalo.

Daske za rezanje

Slično tome, drvene ploče za rezanje mogu se postaviti i uložiti poput kuharica. Još bolje, postavite ih uz svoje kuharice!

Dodaci za procesore hrane

Toliko malih aparata s toliko dodataka! Iako se neki noviji prerađivači hrane isporučuju s kutijama za skladištenje, to možda nije vaš slučaj. Ako trebate mjesto za pohranu svih dodatnih oštrica, razmislite o dodavanju magnetske trake za noževe u unutrašnjost ormarića. Oštrice se mogu objesiti i pristupiti im kada vam zatrebaju.

Aluminijska folija

Aluminijska folija i pergament papir ne zauzimaju puno prostora, ali kutije mogu prilično lako pasti i postati neuredne. Umjesto toga, objesite ih na vrata ormarića (ili zid u vašoj smočnici) na kukama ili drvenim tiplama.

Boce za vodu

Znam vrlo malo ljudi s prihvatljivom kolekcijom boca vode i putnih šalica. Ti proizvodi jednostavno imaju svoj način množenja! Dovedite ih u red spremajući ih u držač papuča i cipela preko vrata. Objesite ga na vrata svoje smočnice ili u obližnji ormar.

Začini

Zaboravite na kabinet za začine, držite svoje začine u ladicama. Ako ladicu možete posvetiti začinima, učinite to. Položite ih na bokove ili ih podignite (samo označite vrhove) i uvijek ćete moći vidjeti što vam treba.

Mali paketići

Sve one paketiće koje dobijete s naručenom hranom, a žao vam ih je baciti pohranite na način da stavite držač spužve u unutrašnjost hladnjaka i napunite ga svim što imate.

Tave od lijevanog željeza

Ako imate više posuda od lijevanog željeza i slažete ih jednu na drugu, evo pametnog trika: upotrijebite papirnati ubrus (ili dva!) da odvojite svaki komad posuđa. To sprječava ogrebotine ili oštećenje unutrašnjosti posuđa - i može upiti vlagu koja bi mogla dovesti do hrđanja. Samo zamijenite papirnati ubrus kad promjeni boju.

Boce s raspršivačem

Oprema za čišćenje spremljena ispod sudopera može brzo postati neuredna. Objesite zateznu šipku preko vrha i zakačite boce s raspršivačem preko šipke. Vrhovi boca djeluju kao ugrađene kuke i oslobodit ćete prostor na dnu ormarića.

Kuhinjski tekstil

Kuhinjski tekstil gotovo uvijek završi na nekoj razbarušenoj hrpi koja je započela uredno, ali se vrlo brzo pretvori u kaos. Pravi način za pohranu tog tekstila uključuje slaganje krpa u ladici, košarici ili organizatoru, jedne uz drugo. To vam omogućuje da je sve pregledno i izbjegnete toranj od tekstila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 22:03