SAVJETI KOJI POMAŽU

Evo kako možete očistiti madrac u samo nekoliko koraka

Spremate se na čišćenje madraca, a ne znate odakle početi? Ne brinite, imamo rješenje. Donosimo vam praktične i korisne savjete kako bez problema očistiti madrac
Zašto trebamo redovito čistiti madrac?

Na krevetu spavate svake noći. I bez obzira na to koristite li ga tek nekoliko godina ili otkada znate za sebe, sigurno redovito mijenjate njegovu posteljinu. Međutim, postoji velika vjerojatnost da se madraca koji vam također pruža udoban san ni ne sjetite. Niste ni svjesni koliko se prljavštine, nečistoća i opasnih bakterija može naći na madracu.

Istraživanja su pokazala da jedan madrac u prosjeku sadrži od deset tisuća do deset milijuna grinja, a to je sigurno nešto što biste najradije izbjegli.

Naime, madrac visoke kvalitete osigurava nam zdrav, miran i ugodan san. A kako bi naš madrac što dulje bio kvalitetan, moramo ga redovito održavati i čistiti. Kako bismo vam pomogli u tome, donosimo vam jednostavne savjete kako očistiti madrac kod kuće.

Kako očistiti madrac i ukloniti neugodne mirise?

Prije bilo kakvog čišćenja, pranja i tretiranja madraca, potrebno ga je dobro pousisavati. Tako ćete jednostavno ukloniti svu prašinu te nakupljenu prljavštinu s površine kreveta, odnosno madraca te sami sebi olakšati daljnje čišćenje.

Srećom, danas uistinu postoji mnogo različitih proizvoda za čišćenje madraca, a mi bismo vam uvijek najprije savjetovali da koristite one prirodne. Naime, samo ćete tako doista spavati na čistom madracu, a ne madracu natopljenom štetnim kemikalijama.

Soda bikarbona jedan je od savršenih i najučinkovitijih načina za čišćenje madraca. Malu žlicu sode bikarbone pomiješajte sa četiri do pet kapi eteričnog ulja, posipajte po madracu i ostavite da djelujete minimalno sat vremena. Naime, soda bikarbona izvlači vlagu iz madraca i uklanja neugodne mirise, kao i tvrdokorne mrlje, dok je lavanda ta koja pozitivno djeluje na spavanje i potiče kvalitetan san.

Foto: Pexels, living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:07