pametnom dosta

Evo što dizajnerica kaže kako odabrati novi namještaj koji će izdržati test vremena

 Unsplash
Pet ključnih detalja na koje trebate paziti prilikom kupnje komada koji želite da traje "zauvijek"

Bez obzira radi li na jednostavnim osvježavanjima dnevnih soba ili na obnovi cijele kuće, dizajnerica interijera, Marie Flanigan, fokusira se na to da osigura da njeni klijenti dobiju namještaj na koji mogu računati. "Često usmjeravam svoje klijente da pronađu komade koji su bezvremenski i klasični - stvari koje možete prenijeti na svoju djecu", kaže Flanigan.

Namještaj izgrađen da traje prvenstveno je održivija opcija (prema EPA-u, više od devet milijuna tona namještaja godišnje završi na američkim odlagalištima). Također je posebniji od nečega što se smatra da je više ili manje jednokratno. Ulaganje u komodu, kauč ili stol za blagovanje koji ćete voljeti (i o njemu se dobro brinuti) znači godine - čak i desetljeća - korištenja i uživanja.

Flanigana je za Elle Decor objasnila na koje stvari treba obratiti pažnju pri odabiru namještaja koji će godinama biti dio vašeg kućanstva.

image
Unsplash


Mali trik za sami početak

Osim provjere pojedinosti o proizvodu, koji je najbolji način da otkrijete hoće li kauč ili stolica izdržati zub vremena - i biti ugodni kroz sve to vrijeme? Lako, kaže Flanigan: Osjetite to! "Otkopčajte jastuk i uklonite stražnje jastuke - jastuk bi zaista trebao imati dobru podlogu i težinu."

Ukupna težina komada, dodaje ona, također je dobar način za procjenu je li nešto izrađeno od trajnih, autentičnih materijala. Dobro pravilo: Što je neki predmet teži, to je vjerojatnije da će biti otporniji.

image
Unsplash


Provjerite opruge

Flanigan također kaže da je ključ u oprugama. "Najbolji način na koji se jastuk može napraviti je osmerosmjerna, ručno vezana opruga", napominje ona. To je, kaže ona, pokazatelj udobnosti i dugovječnosti: "Ako se ne koristi dovoljno opruga, osjećaj pri sjedenju će biti neujednačen."

image
Unsplash


Autentični materijali

"Uvijek govorim o autentičnim materijalima", kaže Flanigan. "Želite da se autentični drveni materijali koriste u svemu. Ne bojte se završne obrade jer to često može signalizirati autentičnost. " Cilj je, kaže ona, kupovati komade koji se mogu osvježiti u procesu starenja, što često znači odabir masivnog drveta poput hrasta ili metala poput srebra.

"Furniri također mogu biti lijepi za upotrebu - furnir je u osnovi samo tanki komad drveta preko druge vrste okvira ili drveta." Samo svakako pregledajte šavove i uglove. Otpada li ljepilo? Skida li se? Provjera kvalitete izrade trebala bi biti dio svake kupnje namještaja.

image
Unsplash


Drvena konstrukcija

Pogotovo kada su u pitanju komadi drva, Flanigan kaže da je bitno gledati ne samo kvalitetu samog materijala, već i detalje izrade. "Ako vidite tiple ili udubljene i zupčane spojeve, to je sjajan znak konstrukcije. Loši znakovi su ljepilo ili spajalice. "

Flanigan također preporučuje provjeru godova - previše ih može značiti da je manje vjerojatno da će komad s vremenom ostati čvrst.

image
Unsplash


Spojevi

Flanigan kaže da je jedna stvar koju morate učiniti prilikom kupovine komode ili ormara, bilo da se radi o drvu ili je napravljeno od nečeg drugog - otvorite sve ladice ili vrata.

„Možete reći da je ladica dobro napravljena“, kaže ona, „ako donji komad pluta u utoru nasuprot tome što je čvrsto pričvršćen. Želite da se može proširiti i stezati na različitim temperaturama.

image
Unsplash


Mekoća i tvrdoća

"Provjerite kvalitetu tkanih komada i komada od ratana prelazeći rukama po njima, osjećajući tkanje. Je li labavo? Hoće li se raspasti? Osjećate li se kao da ste zapravo sjedili na ratanu, hoće li to propasti? " Također može biti korisno imati stav da kupovina namještaja nije toliko drugačija od kupovine odjeće - odaberite komade u kojima volite biti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:17