Gosti u domu

Evo što ima dom koji ostavlja dobar dojam!

 

Kaže se da svoj prvi dojam formiramo u manje od minute, a osim o novim osobama, mišljenje stvaramo i o prostorima u koje ulazimo. Jeste li ikada razmišljali o tome što vaš dom govori o vama? Očekujete li goste ove blagdane, uzmite u obzir ovih nekoliko elemenata kojima ćete sigurno ostaviti izvrstan dojam na svoje posjetitelje!

Uređeno predsoblje

Čisto i privlačno predsoblje ključno je kako bi vaš prostor ostavio dobar dojam na vaše goste jer je upravo ta zona prvi dio vašeg doma koji ljudi ugledaju. Uvedite temu svog uređenja već u predsoblju! Razmišljajte o svijetlom, dobro organiziranom i neutralno uređenom prostoru koji odiše toplinom. Ako nemate puno vremena za preuređenje svog ulaznog hodnika, pokušajte izmijeniti dekoracije na zidovima kako biste ujednačili svoj prostor. Uskladite okvire za slike, ponovite neke detalje iz drugih prostorija i objesite ogledalo na pravo mjesto kako bi se prostor doimao većim.

Ugodan miris

Ako obraćate pozornost samo na izgled svoga doma, propuštate jedan od najvažnijih faktora koji utječe na goste - miris. Miris je element pomoću kojeg najbrže stvaramo prvi dojam, a često ga neopravdano zanemarujemo. Upalite mirisnu svijeću s aromom vanilije ili citrusa u dnevnom boravku ili u blizini ulaza u vaš dom kako bi se prostorom proširio ugodni miris. Svježe cvijeće također može prostoru dati suptilnu mirisnu notu, a priprema hrane poput kolačića već s ulaza gostima pruža mirisnu dobrodošlicu.

Manjak nereda

Vrijeme je da napokon riješite problem nakupljenih časopisa i nabacanih cipela jer kada je riječ o prvom dojmu, nered može sve pokvariti. Čistoća prostora najvažniji je vizualni element koji utječe na dojam kada prvi put ulazimo u prostor jer suvišni komadi namještaja i pretjerane dekoracije mogu vizualno smanjiti prostor. Vaše predsoblje ne bi smjelo biti natrpano sitnicama, a sve treba imati svoje mjesto, od ključeva do kapa i šalova. Prašina i prljavština nemaju mjesta u vašem predsoblju pa imajte to na umu prilikom čišćenja cijelog doma. Kako biste sakrili nered poslužite se dekorativnim košarama koje ćete smjestiti uz ulaz, ispod klupe, stolića ili kauča te time stvorite čišći izgled u što kraćem roku.

Bijela boja

Boja koju odaberete za svoj prostor može imati značajan učinak na njegovu vrijednost. Bijela boja, boja slonovače i ljuske jajeta najprivlačnije su boje koje bez iznimke stvaraju vizualno ugodan prostor. U slučaju da novi nanos boje nije opcija, obratite pozornost na rasvjetu u svom domu. Pažljivo odabrana podna lampa sa žaruljom prave boje suptilno može promijeniti intenzitet boje koju imate na zidovima i savršen je način kako osvježiti prostor.

Promišljeni detalji

Kako biste dobar prvi dojam pretvorili u općenito pozitivno mišljenje obratite pozornost na detalje koji odražavaju vašu osobnost i kojima ćete prostoru dati karakter. Važno je i da se vaši gosti osjećaju ugodno i opušteno pa pripazite na kvalitetu jastuka i pripremite im čistu i mirisnu posteljinu, a nemojte zaboraviti i na ručnike koje ćete pripremiti za svoje goste.

Izvor: My Domaine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2022 22:21