DRASTIČNA RAZLIKA

Evo zašto aluminijsku foliju staviti ispod kreveta. Preporodit ćete se!

 MARIANVEJCIK/GETTY IMAGES

Svake noći se budite, a ujutro ste toliko umorni kao da niste ni spavali? Jedan od razloga može biti taj što spavate na mjestu s lošim zračenjem podzemnih voda.

image
ELENANICHIZHENOVA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

U tom slučaju, prva pomoć je razmještaj namještaja pri čemu su ključna mjesta na kojima provodimo najviše vremena: krevet, radni stol, sofa, fotelja... Najopasnije mjesto ipak je krevet u kojem spavamo, jer u njemu provodimo najviše vremena. No ako imate malu sobu, ponekad ga nije moguće pomaknuti. Što učiniti u tom slučaju? Kako bi se zaštitili od zračenja podzemnih voda, može vam pomoći nešto što baš svi imaju u kuhinji - aluminijska folija.

image
VENERALA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Blago zgužvanu alu-foliju u više slojeva stavite ispod kreveta na način da je sjajna strana okrenuta prema dolje. To bi trebalo poput ogledala odbiti i umanjiti jakost štetnog zračenja.

U stara vremena u te su se svrhe koristile pšenična slama i trska, a neka istraživanja su potvrdila da ovi materijali pružaju jak otpor zračenju podzemnih voda. Spavate li na ozračenom mjestu i stavite prostirku od slame ispod kreveta, trebali bi već nakon nekoliko noći osjetiti poboljšanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:44