NEOČEKIVANA POMOĆ

Evo zašto rebate držati tenisku loptu u svojoj kuhinji!

 Amelia Lawrence/Kitchn
Ovaj bi genijalni trik trebali znati svi koji drže do čistoće doma!

Rijetko tko zaista uživa u brisanju, pranju, glancanju i ribanju doma. No, ipak kada se odlučimo napraviti generalku, želimo da nam sve blista pa kada na kuhinjskim podovima naiđemo na tajanstvene tragove koji i nakon ozbiljnog čišćenja i dalje postojano stoje, nije nam svejedno. Bez brige, postoji rješenje.

Od svih podova u domu, kuhinjski podovi su najzahtjevniji za održavanje. Osim što su više izloženi prskanju i prolijevanju na njima se odvija najviše "prometa" pa ih je potrebno non-stop čistiti. No, što ako postoje tragovi "oštećenja" uzrokovanih gumom koja se trlja po podu? To uključuje: potplat sportske obuće, gumene igračke, gumene vrhove namještaja ili nogu ljestvi, ili gumene otirače ili prostirke. Potplati od tvrde kože također mogu ostaviti tragove oštećenja na podu.

Amelia Lawrence/Kitchn

Tragovi gume se ne mogu ukloniti s poda standardnim čišćenjem, pa čak ni ribanjem, a upotreba teških kemikalija ili abrazivnih sredstava može oštetiti površinu poda i još uvijek ne ukloniti trag! Ali dobra je vijest da tragovi mrlja neće trajno oštetiti vaše podove. Oni su samo ostaci gume koja je stajala na površini vašeg poda. S pravom tehnikom ove tragove možete ukloniti u potpunosti kao da se nikada nisu dogodili. Kako?

Teniska loptica je zapravo jedan od najjednostavnijih načina za uklanjanje tragova tenisica i drugih gumenih tragova. Što je najbolje, teniske loptice su sigurne za upotrebu na bilo kojoj vrsti poda.

Amelia Lawrence/Kitchn

Evo što trebate napraviti kako biste uklonili gumene tragove na drvenom podu!

Prvo, bilo bi dobro da nabavite novu lopticu za čišćenje, kako se ne biste morali rješavati prljavštinu koja se u nju priljubila. Rabljena vam može poslužiti, ako nema pijeska i prljavštine na površini.

Dakle, jednom kada imate lopticu možete ju koristiti tako da se spustite na ruke i koljena kako biste očistili željenu površinu. Ili, ako radije stojite, pomoću skalpela izrežite na loptici X i gurnite gornji kraj metle ili ručice Mop-a u urez. To će vam pomoći da ne "trošite" koljena i dati snagu poluge dok radite. Prvo usišite i pobrišite pod, a zatim upotrijebite tenisku lopticu kako biste uklonili sve tragove oštećenja. To je to.

NAPOMENA: Teniskom lopticom možete očistiti drveni pod u svim prostorijama doma, a ne samo kuhinji.

Foto: Amelia Lawrence/Kitchn

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:23