PRAVILAN ODABIR JASTUČNICE

Evo zašto su svilene i satenske jastučnice bolje od pamučnih

Ako se budite sa zapetljanom kosom ili borama od spavanja, vjerojatno je stvar u pogrešnom odabiru jastučnice.

Pamučne jastučnice većini su prvi izbor prilikom odabira posteljine. Međutim, postoje određene prednosti koje koži vašeg lica i kosi daju satenske i svilene jastučnice, a pamučne zbog svog sastava to nisu u mogućnosti.

Prava svila sastoji se od vlakna životinjskih proteina određenih insekata koji imaju sposobnost izrade svojih ljuštura i mreža. Iako sam opis ne zvuči najprivlačnije, svila je tkanina koja diše te jedna od najmekanijih i najudobnijih tkanina, ali i najcjenjenijih. Saten je tkanina izrađena od sintetičkih vlakana ali koristi se kao povoljnija zamjena svili.

Kada se radi o odabiru jastučnice, i svila i saten imaju jednake benefite za vašu kosu i kožu. Zbog svoje ugodne, mekane i glatke teksture jako su zahvalan materijal za površinu kože i kosu.

Ako imate problema sa zapetljanom kosom, na svilenim ili satenskim jastučnicama vaše će vlasi imati manje šanse da se zapetljaju jer ne "zapinju" kao na pamučnim jastučnicama. Također, ove tkanine čuvaju kosu od ispucalih vrhova.

Što se tiče kože, pamučne jastučnice utječu na stvaranje trajnih bora. Naime, kada spavate na pamučnim jastučnicama, uvijek postoji vjerojatnost da ćete se pobuditi s onim "zaležanim" tragovima spavanja jer vaša koža, kao i kosa, "zapinje" na ovoj tkanini i ostaje u jednom položaju cijelo vrijeme. Ti privremeni tragovi s vremenom mogu postati trajne bore. Na glatkim površinama kao što su saten ili svila vaša koža klizi pa se površina kože na njima ne može "zgužvati".

Naravno, prirodna svila bila bi najidealniji odabir za kožu budući da je prirodni materijal koji diše. Osim toga, idealan je materijal za osobe koje imaju problema s alergijama jer je otporna na alergene, plijesan i ostale štetne stvari koje se mogu pronaći u jastuku.

Osim toga, satenske i svilene jastučnice na vaš će krevet dodati novu teksturu koja će u vašu spavaću sobu unijeti i dašak elegancije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:49