LAKO RJEŠENJE

Stavite loptice pamuka u svoj usisavač koji ispušta neugodne mirise i mirni ste

 /SHUTTERSTOCK

Usisavač je jedan od najčešće korištenih kućanskih aparata. Kada se posvetimo čišćenju on je uvijek uz nas. Kao rezultat toga, u mogućnosti smo učinkovito ukloniti svaku česticu prašine i sve mrvice koje padnu na pod. Zbog česte, ali nužne uporabe, unutra se nakupljaju hrpe prljavštine, te se moramo pobrinuti za dobro čišćenje i eventualnu zamjenu vrećice.

Puno češći problem nego što mislite je da u određenom trenutku usisavač počne ispuštati neugodne mirise. Prolazak vremena i uporaba određuju pojavu ovih neugodnih mirisa. Nije dovoljno brinuti se oko zamjene filtra ili vrećica. Danas objašnjavamo kako se najučinkovitije možete suprotstaviti ovom problemu. Sve što trebate učiniti je opremiti se pamučnim jastučićima.

image
/SHUTTERSTOCK

Važnost održavanja usisavača

Održavanje usisavača čistim u svakom trenutku svakako nije ugodna ni zabavna praksa, ali je neophodna za njegov pravilan rad. Na primjer, prljavi filtar utjecat će na snagu usisavanja. Ako snaga usisavanja nije dovoljna, postoji opasnost da će podovi ostati prljavi i puni prašine. Također mijenjanje vrećica ili pražnjenje "rezervoara" može spasiti situaciju i ubrzati kućanske poslove. Ovisno o vrsti usisavača, potrebno je provesti pojedinačno održavanje.

Osim redovnog održavanja čistoće samog usisivača postoji mali trik koji vam može pomoći ako to i dalje ne pomaže i usisavač ispušta neugodne mirise.

image
/SHUTTERSTOCK

Najpoznatija, popularna i široko korištena metoda je korištenje pamučnih jastučića. Vrlo koristan način njihove upotrebe je poškropiti ih eteričnim uljem po izboru i staviti u spremnik.

Ono što se događa je iznenađujuće, svakim nanošenjem dajete fini miris svome domu. Prednost je što možete odabrati svoj omiljeni miris koji će ostati u zraku mnogo sati. Ovo je također pametan način da uštedite novac pri kupnji osvježivača zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:12