TRI GLAVNA RAZLOGA

Evo zašto vam je dom u totalnom rasulu!

 

Imate osjećaj da vam je dom u totalnom rasulu? Već treći vikend za redom pokušavate uvesti neki red, ali nikako ne možete postići izgled s kojim ste zadovoljni? Koliko puta vam se dogodilo da očekujete goste na nedjeljnom ručku i želite ostaviti dobar dojam, ali nikako ne možete postići da vam je sve ukusno, na svom mjestu i tip top? Koliko god bilo istinito, to vas ne bi trebalo obeshrabriti, jer ćemo vam danas reći koji su glavni razlozi zbog kojih je nije uredan kako biste željeli.

Imate previše stvari

Kada imate previše stvari, nemoguće je pronaći prostor za svaki element, generiranje stvari samo vam stvara opću zbrku. No, ne brinite, postoje dva rješenja. Prvo je da instalirate komad namještaja s više prostora za pohranu. Može to biti komoda s puno ladica u koju ćete ugraditi pregradice za sve te stvari kojih se ne želite riješiti. Druga opcije je generalno čišćenje i bacanje svega što ne koristite redovito.

Vaš sistem ne funkcionira

Ako nemate naviku ostavljati stvari na njihovo mjestu, trebali biste izmisliti plan koji će vas potaknuti da to ipak učinite. Na primjer, ako postavite tepih u podnožje vašeg kreveta, obećajte si da više nikada nećete ostaviti svoju odjeću tamo.

Imate nerealna očekivanja

Mnogo puta nastojimo da naš dom izgleda kao iz najboljih časopisa za uređenje interijera i nema u tome ništa loše. Ali ako nemate dovoljno prostora za pohranu, gomilate stvari koje vam više ničemu ne služe i nemate naviku pospremanja stvari nakon korištenja, mora vam biti jasno da je to nemoguća misija. Budite realni, jer interijeri fotografirani za magazine su skockani kako bi vam poslužili kao inspiracija da i sami pokušate uvesti neki red u prostor u kojem živite.

Foto: cutypaste.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:25