UGROŽAVA ZDRAVLJE

Umorni ste od crne plijesni na rubovima tuš kabine? Poprskajte ovu mješavinu i zaboravite na iscrpljujuće ribanje

 /SHUTTERSTOCK

Mala količina plijesni u domu ne predstavlja veću ugrozu za zdravlje, ali ako ju odmah ne uklonite može nastati problem jer, osim što je vizualno neprivlačna, predstavlja i rizik za zdravlje svih ukućana! Uglavnom nastaje u prostorijama povećane vlage, među ostalim i u kupaonici, točnije po rubovima tuš-kabine na silikonu.

Ako ste umorni od čišćenja crne plijesni u tuš-kabini, možda je vrijeme da se okrenete jednostavnom, ali vrlo efikasnom rješenju kako bi vaš silikon za tuš zasjao kao nov! Jedna Istina donosi brz i jednostavan način za uklanjanje tvrdoglave plijesni bez iscrpljujućeg ribanja.

image
CUNAPLUS_M.FABA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Rječ je, dakako, o kombinaciji bijelog octa, tople vode i sode bikarbone, sastojaka poznatih po svojim sposobnostima u čišćenju. Potrebno je pomiješati četvrtinu šalice mlake vode s tri četvrtine šalice octa te dodati dvije žlice sode bikarbone. Pripravak ulijte u bočicu s raspršivačem, dobro protresite te direktno nanesite na plijesan. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim četkicom za zube nježno istrljajte mrlje.

Ne zaboravite održavati tuš kabinu suhom nakon svake upotrebe. Tako ćete, uz redovno čišćenje, spriječiti povratak plijesni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:54