Brzo i povoljno

Uklonite plijesan s namještaja u tren oka ovim proizvodom iz kupaonice! Košta svega 1,75 eura, ali radi čuda

 CUNAPLUS_M.FABA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Postoji dobar razlog zašto ne biste trebali stavljati namještaj uza zidove u sobama u kojima ste vidjeli plijesan

Zima je u punom jeku i mnogi su domovi osjetljiviji na plijesan. Pojava plijesni može utjecati na zdravlje vas i vaše obitelji, stoga je važno da se uhvatite u koštac s problemom što prije - posebno kada počne rasti na vašem namještaju. Gadna gljivica proširit će se poput šumskog požara, ostavljajući ružne mrlje koje je opasno udisati, a njihovo uklanjanje košta čitavo bogatstvo. Što uključuje i vaš dragocjeni namještaj.

Jedna je mama nedavno zatražila pomoć na Facebooku jer su otrovne naslage "rasle po cijelom" naslonu njezine kožne sofe. Fanatici čišćenja brzo su preporučili proizvod od 1,75 eura.

image
CUNAPLUS_M.FABA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Naime, uvjeravali su je da će Dove kruti sapun ukloniti plijesan s namještaja.

Kruti sapun od 90 g košta oko 1,75 eura, što znači da se jeftino i jednostavno možete boriti protiv plijesni.

Zapjenite sapun toplom vodom i utrljate na namještaj. Sapun će ukloniti plijesan, očistiti zahvaćenu površinu i ubiti sve spore na vašem namještaju.

- Moj je bio prekriven plijesni od skladištenja, napisao je jedan stručnjak za čišćenje na Facebooku. - Oprao sam ga vrućom vodom i sapunicom, pustio da se osuši, a zatim upotrijebio sredstvo za čišćenje kože. Opet izgleda divno, dodaje.

Pokušajte izbjeći postavljanje namještaja tik uz zidove u sobama u kojima ste vidjeli pojavu plijesni. Vlaga ostaje zarobljena i te je zidove teže isušiti. Osim toga, vlažno okruženje pomoći će širenju plijesni poput šumskog požara.

Plijesan je gljivica koja može živjeti na vašim voljenim zavjesama, tepihu i tapisonu. Iako igra važnu ulogu u ekosustavu zemlje - može biti smrtonosan unutar kuće.

Obično nastaje zbog vlage, kondenzacije i loše ventilacije. Porast vlage čest je razlog pojave plijesni na vašim zidovima i stropovima.

Postoji mnogo načina za uklanjanje plijesni, ali koju god metodu odabrali, nužno je zaštititi se nošenjem gumenih rukavica i maske koja pokriva usta i nos. Također, održavajte prostor dobro prozračenim kako biste spriječili širenje na druga područja u vašem domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2024 09:44