PAMETNA RJEŠENJA 'KAMUFLAŽE'

Fora trikovi kako sakriti brojne žice i kablove u domu

Muku mučite s brojnim žicama i kablovima u domu? Ne brinite, postoje trikovi koji će vam pomoći da ih sakrijete

Jedna od onih stvari koje nas često izbace iz takta kad pogledamo svoj dom zasigurno su brojne žice i kablovi elektroničkih aparata. Koliko god se trudili da svoj stambeni prostor održimo što organiziranijim i urednijim, dosadne žice i kablovi uvijek su tu da nam pokvare dojam postojeće urednosti. Ipak, postoje rješenja, a mi smo za vas izdvojili fora trikove za ovaj problem.

Foto: Architectural Digest/Roger Davies

Da, jako dobro znamo da su routeri, modemi i razne kutije elektroničkih aparata neizbježni 'dodatak' u našim domovima, ali to nam svejedno ne pomaže da se priviknemo na neuredan dojam kad krenu izvirivati iza namještaja, na zidovima ili po podu. U slučaju da vam pogled na njih nije drag, baš kao što nije ni nama, ili se kablovi jednostavno nikako ne uklapaju u ostatak vašeg interijera, postoje načini kako ih sakriti.

1. Zalijepite ih iza namještaja

Ovo je bez sumnje jedan od najjednostavnijih načina za 'kamuflažu' kablova i žica u vašem domu. Jednostavno ih zalijepite selotejpom ili nekom drugom ljepljivom trakom sa stražnje strane namještaja i stvar je riješena. Osim namještaja, kablove možete sakriti i iza velikih slika ili fotografija na zidu.

2. Iskoristite namještaj kao dekorativnu 'kamuflažu'

Žice i kablove možete sakriti i tako da ih 'zakamuflirate' zanimljivim dekorom. Oko ili preko njih možete naslagati omiljene knjige, časopise i slične stvarčice koji će pomoći da se doslovno stope s okolinom. Ovako će kablovi postati samo jedan od ukrasnih elemenata u vašem domu, a da pritom ne odvlače pažnju.

3. Obojite ih da se 'stope' s okolinom

Ako nemate drugog rješenja, onda je boja savršen izbor za vas. Naime, sve što vam je potrebno jest nabaviti navlake za žice i kablove te ih obojiti u željenu nijansu. Iako ih niste uspjeli sakriti, ove naizgled nepotrebne stvari u domu ukomponirat ćete u dizajn prostora. Svom ćete domu dati pomalo umjetnički štih, što je uvijek dobra ideja i izbor s kojim nikad ne možete pogriješiti.

Foto: Architectural Digest

4. Iskoristite ih kao dekorativni detalj

Ako imate previše nagomilanih žica i kablova koje je nemoguće sakriti, jedino je rješenje da ih prihvatite kao dio u svome domu. U tom slučaju, savršen je trik sve ih zajedno staviti u lijepu efektnu košaru ili kutiju sa zanimljivim uzorkom koja će poslužiti kao genijalan ukras u interijeru. Kablove možete pretvoriti i u zanimljiv slikoviti detalj u interijeru. Zanima vas kako? Kabel jednostavno pričvrstite na zid tako da svojom dužinom oblikuje razne, zanimljive geometrijske likove, dizajn ili tvori neku simpatičnu poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 16:07