KONAČNO!

Genijalan način za temeljito čišćenje rešetki štednjaka bez gubljenja previše vremena

 /SHUTTERSTOCK

Rešetke na štednjaku mogu se brzo zamastiti ako ih ne očistite nakon upotrebe. Ovi trikovi vam omogućuju da ih učinkovito očistite jednostavnim svakodnevnim sastojcima. Umjesto proizvoda za čišćenje s kemikalijama, upotrijebite ove kako biste se riješili tragova na rešetkama. Iznenadit ćete se učinkovitošću koja će vam uštedjeti puno vremena bez napora.

Očistite rešetke octom

Kako biste uklonili sve naslage masnoće na rešetkama, možete upotrijebiti bijeli ocat. Potonji će vam također omogućiti da očistite plamenike svojih. Da biste to učinili, zagrijte litru bijelog octa i dodajte sol. Natopite krpu ovom otopinom i istrljajte rešetke i cijelu ploču za kuhanje. Zatim obrišite vlažnom krpom. Osušite rešetke i vratite ih na mjesto. Rešetke također možete staviti u plastičnu vrećicu napunjenu litrom bijelog octa i ostaviti da se namaču preko noći. Ovom učinkovitom metodom možete temeljito očistiti rešetke bez gubljenja previše vremena.

image
/SHUTTERSTOCK

Očistite rešetke crnim sapunom

Crni sapun ima mnoga svojstva, uključujući i ona za temeljito čišćenje. Ovaj svakodnevni proizvod je prirodan i omogućuje vam uklanjanje svih tragova s ploča za kuhanje i roštilja. Da biste to učinili, stavite mrvicu crnog sapuna na vlažnu spužvu i zatim očistite rešetke ovim učinkovitim sastojkom. Na kraju ih isperite i osušite suhom krpom. Bez napora možete temeljito očistiti sve komponente ploče za kuhanje.

Koristite sodu bikarbonu za čišćenje rešetki

Soda bikarbona je snažan odmašćivač koji čisti sve elemente ploče za kuhanje. Da biste to učinili, razrijedite jednu šalicu sode bikarbone u jednoj litri vode. Zatim vlažnom spužvom istrljajte mrlje od masnoće koje su se nakupile na vašim rešetkama. Isperite i osušite ručnikom ili suhom krpom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 10:35