jednostavno, a efektno

I obične gumice mogu biti vrlo korisne u domu!

 

U svakom kućanstvu se u jednoj od brojnih kuhinjskih ladica skrivaju obične gumice za vezanje koje rijetko kada namjerno kupujemo, ali uvijek imamo u velikim količinama. Ako nemate ideju za što biste ih mogli koristiti osim za klasično vezanje stvari, donosimo vam čak deset izvrsnih prijedloga kako ih možete primijeniti u svome domu i olakšati si neke svakodnevne radnje i situacije koje svi doživljavamo. Neki su prijedlozi jako logični, nekoliko će vas sigurno iznenaditi, a svi su praktični i jako jednostavni.

Spriječite klizanje daske za rezanje tako što ćete na oba kraja staviti po jednu ili dvije gumice. Guma će omogućiti bolje prianjanje same daske i onemogućiti njeno pomicanje dok ju koristite.

Kada izrežete jabuku na kriške za svoje klince, složite ih natrag u oblik jabuke i zavežite klasičnom gumicom. Tako ćete zadržati njihovu svježinu sve do trenutka kada vaši najmlađi posegnu za tim zdravim obrokom.

Sačuvajte svoju knjigu od štete koja vreba u vašoj ručnoj torbi. Omotate li gumicom knjigu spriječit ćete njeno otvaranje dok ju nosite okolo i lomljenje stranica prilikom ubacivanja drugih stvari u vašu torbu.

Imate li problema s vađenjem vijaka jer vam odvijač klizi po površini poslužite se širom gumicom koju ćete staviti preko glave vijka. Gumica će spriječiti klizanje odvijača na glatkoj površini i pomoći vam da izvadite problematičan vijak.

Želite li spriječiti zatvaranje i lupanje vrata pojedine prostorije kada provjetravate svoj dom to možete lako postići tako što ćete veću gumicu prekrižiti na sredini i zataknuti svaki njen kraj za kvaku s obje strane vrata.

Klize vam puloveri i majice s vješalica u ormaru? Pomognite si s gumicama koje ćete zavezati na same krajeve vješalica jer će one držati tkaninu na mjestu.

Trake svih vrsta i veličina učvrstite gumicama kako biste spriječili njihovo odmotavanje i petljanje u kutiji za šivanje ili ladici.

Ne možete otvoriti teglicu jer vam klizi iz ruke? Stavite gumicu na poklopac i s lakoćom ćete ga otvoriti jer će gumica povećati trenje između poklopca i vaše ruke i pojednostaviti njegovo skidanje.

Kuhaču koja vam stalno upada u lonac dok kuhate možete zadržati na površini tako da na kuhaču namotate gumicu iznad razine lonca koja će sprječavati njeno sklizanje.

Kada vaše društvo pije istu vrstu napitka iz identičnih limenki ili bočica, poslužite se različitim gumicama kako biste označili pojedinačnu limenku i uvijek znali koje je piće čije.

Izvor: One Good Thing by Jillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:26