RJEŠENJE OD 5 EURA

I vama se odjeća skuplja kad koristite sušilicu? Ako napravite ovo, to se više nikad neće ponoviti

 /SHUTTERSTOCK
Sušilica nije jeftin uređaj, ali je za mnoge nezamijenjiv. Ipak, uz njega ponekad dolazi i do nekih neželjenih situacija. Doznali smo kako ih izbjeći

Strahujete li dok čekate završetak ciklusa sušenja vašeg rublja u sušilici, nadajući se kako se ovaj put niti jedan komad odjeće neće nepovratno skupiti i, samim time, završiti u otpadu? Niste jedini.

Iako sušilica rublja nije jeftin uređaj, oni koji ga imaju tvrde da vrijedi svakog centra. Naime, sušilica je jedan od onih uređaja koji svakako olakšavaju život, skrajućući vrijeme potrošeno na klasično vješanje rublja i njegovo sušenje na zraku. Može biti gotova već za pola sata, ovisno o težini i materijalu rublja, odnosno odabranom ciklusu, a može ju se uključiti u bilo koje doba dana. Jedino je bitno odmah izvaditi rublje i dobro ga protresti kako se ne bi zgužvalo. Funkcija sušilice posebno se ističe u danima s učestalim oborinama ili iznenadnim pljuskovima, kad kiša onemogućava sušenje rublja na otvorenom, dok količina vlage otežava sušenje u unutarnjem prostoru.

image
/SHUTTERSTOCK

No, u sušilici često može doći do skupljanja pojedinih komada odjeće. Najčešći razlog je zapravo odabir neprikladnog programa sušenja, stoga se preporučuje svaki put provjeriti etikete s uputama proizvođača. Ipak, postoji jedan trik uz koji se može izbjeći neželjeno skupljanje odjeće. Korištenje vunenih loptica. One su posebno dizajnirane za tu svrhu. Naime, odlično su rješenje jer omogućuju rastezanje tkanina, što olakšava sušenje. Također, omekšavaju tkaninu i smanjuju statički elektricitet, a pomoći će i prilikom sušenja plahta da se ne zapetljaju te će "držati" pseće dlake podalje odjeće. Samo ih treba staviti u sušilicu zajedno s mokrim rubljem.

Mogu se pronaći u domaćim trgovinama po cijeni već od 5 eura, ovisno od kakve su vune izrađene te koliko komada dolazi u paketu. Namijenjene su za višekratnu upotrebu, neće se otopiti ili potrgati u sušilici, a mogu trajati godinama. Samo je bitno ostaviti da se nakon korištenja u sušilici osuše na zraku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 13:36