rad i spavanje

Ideje za urede u malim spavaćim sobama: Kako učiniti da svaki kutak ima svoju namjenu

 Unsplash
Ured u malim spavaćim sobama može biti funkcionalan i lijep ako slijedite ove stručne savjete

Ideje za urede ili samo radne stolove u malim spavaćim sobama obično imaju lošu reputaciju, prvenstveno možda iz razloga što mnogi smatraju da trebamo razdvojiti svoje dnevne funkcije u različite sobe. Ali kada je u pitanju nedostatak prostora, one su zapravo najbolje rješenje ako se tamo može pronaći koji slobodan kvadrat. Pametnim planiranjem i maštom možete stvoriti ne samo udobnu i posebnu malu spavaću sobu, već i višenamjenski radni prostor.

Ponekad se radi samo o smanjivanju stvari, ili u drugim slučajevima, o korištenju odgovarajuće boje ili određivanju prioriteta na koja područja sobe treba biti fokus. Zaokrenite situaciju i promatrajte malu spavaću sobu kao dizajnerski izazov. Prilika da pokažete svoje logističke i dekoraterske sposobnosti i dokažete svima da uz malo mašte i sposobnog stava mali prostor možete pretvoriti u poželjan i praktičan.

1. Upotrijebite poticajne i hrabre boje

Suprotno uvriježenom mišljenju, hrabre boje za uredske ideje u malim spavaćim sobama doista mogu dobro funkcionirati. Iskusni dekorateri savjetuju da taj korak baš učinite u najmanjoj prostoriji u domu, ako zaista želite upotrijebiti tu upečatljivu pozadinu ili boju koja upada u oči. Zašto? Budući da mali ili mračni prostor poput ormara ili male spavaće sobe ionako nikada neće izgledati tako veliko, a da biste ih pretvorili u poseban i doista ugodan prostor, odlučite se za zabavnu shemu ukrašavanja i upečatljiv kolorit. Vaša spavaća soba dobit će karizmu.

2. Modularni sistemi

Kompaktno, modularno i elegantno rješenje za police dobro će doći u okruženju male spavaće sobe. Police sa žicama vrlo dobro podnose ideje za skladištenje u malim spavaćim sobama. Njihova suvremena estetika (sva njihova rješenja za police i radne stolove privlače sada već kultni linearni dizajn) izgleda potpuno bez napora i bezvremenska u jednom urednom pakiranju. Zahvaljujući prilagodljivoj i minimalnoj estetici, police sa žicama mogu se stilizirati i prilagoditi tako da odgovaraju bilo kojoj vrsti stanovnika; upečatljiva jednobojna shema posebno dobro djeluje na tinejdžere i mlade odrasle osobe, dok završna obrada od prirodnog drva djeluje na one koji traže manje dramatičan osjećaj.

Uskladite boju svoje posteljine s bojom vašeg stola i polica ako volite koherentnu i smirenu estetiku.

3. Drugačije boje i teksture

Borite se s konceptom zoniranja vašeg stola ili radnog prostora u spavaćoj sobi? Spajanje prostorije kako biste odvojili prostor između kreveta i radnog stola ne mora uključivati ​​izgradnju fizičkih barijera unutar prostora, a najpametniji raspored male spavaće sobe mogao bi biti samo slučaj promjene teksture površine ili boje, kako biste zonirali prostor stola i dali mu različit identitet.

Sjajan način da pronađete prostor unutar spavaće sobe je podijeliti mali dio zida i obojiti ga u kontrastnu boju. Ova tehnika zoniranja omogućuje vam stvaranje područja koje vas motivira, čak i na najmanjim prostorima.

4. Iskoristite niše

Spavaće sobe u potkrovlju mogu biti lijepo mirno mjesto za rad i za primjenu nekih pametnih uredskih ideja. Ispod krovnih greda ili u kutnom prozoru, pogledajte kako biste mogli dobiti mali dio neba za svoj radni prostor od doma. Radni prostor postavite što bliže prozoru, iskoristite priliku da se podignete visoko i približite nebu.

Održavajući spavaću sobu neutralnom i svjetlom, maksimizira se osjećaj uzdignutosti, a odabirom dobrih stolnih svjetiljki radnom prostoru dajete stvarnu prisutnost u prostoriji. Budući da svi provodimo sve više vremena kod kuće, prostor za kućne urede postao je nužnost. Tamo gdje je prostor ograničen, a vaše radno područje mora biti u spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, možete biti kreativni, prenamijeniti kut sobe, udubljenja ili prostora za odmor kako biste stvorili radni prostor koji vam pomaže da se lakše koncentrirate.

5. Odredite prioritete kada je namještaj u pitanju

Davanje prednosti namještaju uobičajena je pojava pri projektiranju manjeg prostora. Ako želite imati i stol i krevet unutar manje spavaće sobe, budite spremni iseliti ostale predmete namještaja koji nisu tako visoko na vašoj listi prioriteta.

Naravno da možete zadržati neki oblik spremišta odjeće, pa čak i noćni ormarić te podnu ili zidnu svjetiljku, ali možda ćete morati neke druge predmete premjestiti u drugu prostoriju.

6. Dodajte malo umjetnosti i dekoracija

Radni stol kod kuće možete urediti tako da izgleda manje kao stol koji vas podsjeća na posao, omekšavši ga umjetničkim djelima. Ovo doista pomaže da se radna površina osjeća skladnije u području spavaće sobe. Umjetnost po pristupačnoj cijeni djeluje malo manje formalno, inspirativnija je i to onda postaje ona vrsta kutka koji vam ne smeta pogledati kad se probudite za vikend.

No, osim umjetnina, svjetiljke su uvijek dobro došle. Opet, slično kao i za umjetnička djela, ukrasna zidna lampa donosi osjećaj ugode za razliku od svjetiljke za zadatke. To je još uvijek izravno i dovoljno osvjetljenje, samo malo luksuznije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. ožujak 2024 04:10