STILSKI I PRAKTIČNO

Imamo ideje za vašu knjižnicu u domu! Konačno je došlo vrijeme da napravite svoj kutak za čitanje

Knjige su idealan ukras za svaki dio stana, a o njihovoj funkcionalnosti ne treba ni govoriti
 UNDREY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Donijeli ste neke nove odluke ove godine. Na primjer, više ćete čitati. Svakako dobar odabir, ako ne prvenstveno zbog moći koju knjiga ima, onda zbog toga jer i nemate što drugo raditi, niti gdje ići. Filmska industrija također poprilično kaska zbog pandemije pa novu dozu mašte i intrige ili samo kvalitetnih informacija potražite u knjigama. Smjestite se udobno, napravite popis i krenite u stvaranje svoje male knjižnice. Osim što će vam veći broj knjiga u stanu ove zime dobro doći da prikratite duge sate, knjižnica kao dio uređenja svaki prostor čini znatno intersantnijim i daje mu jedinstven karakter. Svake korice, svaki naslov, svaka dimenzija ostavlja ujtecaj na stil vašeg stana, a ako nam ne vjerujete probajte sami pa ćete se uvjeriti.

image
VESNAANDJIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

O vama ovisi što ćete kreirati u svome domu. Posjedujete li sobu viška slobodno ju pretvorite u knjižnicu, vjerujte nam neće vam biti žao, ako police za knjige postavite uz zidove, soba se lako može transormirati u nešto drugo tako da niste izgubili taj prostor, nego mu samo uvećali vrijednost. Ako pak ne idete na ove pomalo megalomanske ideje, unesite knjige u sve prostorije u kojima se krećete, jedna, dvije, deset, od kuhinje do kuponice. Knjige su idealan ukras za svaki dio stana, a o njihovoj funkcionalnosti ne treba ni govoriti. 

U nastavku vam donosimo nekoliko primjerka kako može izgledati vaša mala knjižnica.

Spojite moderan izričaj s onim starinskim i dobili ste knjižnicu na kojoj će vam svi zavidjeti.

image
BORCHEE/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako posjedujete veliki broj knjiga slobodno ih izložite u prostranim policama i pohvalite se svojim gostima.

image
URFINGUSS/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Stručnjaci kažu da čitanje potiče razvoj mozga kod djece, stoga ne oklijevajte kada su u pitanju knjige u dječijoj sobi. Oformite im police i poslažite njihove najdraže knjige tako da im uvijek mogu biti na dohvat ruke.

image
MMPILE/GETTY IMAGES

Imate dovoljno prostran hodnik, a ne znato što biste s njime? Napravite policu od poda do stropa i posložite knjige na njih. Dobiti ćete potpuno transformiran i vrlo dobro iskorišten prostor.

image
TERRYJ/GETTY IMAGES

Iskoristite neiskorišteni kutak koji već godinama zjapi prazan i smjestite policu za knjige unutar njega te napravite svoj mali kutak za čitanje u stanu. Romantično, a i vrlo efikasno podiže prostor.

image
EONEREN/GETTY IMAGES

Ako vam se na da bojati zid ili slagati galeriju na njemu, jednostavno postavite police za knjige cijelom dužinom i visinom zida i dobite će genijalan novi izgeld za do tada slabo iskorišteni prostor.

image
UNDREY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Samostojeća polica za knjige može biti odlična barijera u stanu, kako vizualno tako i stilski. Ako želite odvojiti zasebne zone u stanu, a ne želite postavljati zidove, police za knjige mogu biti odlično rješenje za vas.

image
HISPANOLISTIC/GETTY IMAGES

I na samom kraju, ako nemate dovoljno mjesta, a opet želite izložiti bar svoje najdraže knjige, učinite to sa stilom u nekoj predivnoj dizajnerskoj polici koja će osvježiti cijeli prostor.

image
ASBE/GETTY IMAGES
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2021 19:46