začas...

Isprobajte ovaj trik od 2 minute kako biste imali mirišljav dom mjesecima

 Unsplash
Neki mirisi mogu učiniti da se osjećate opušteno kao da ste u prirodi, drugi pak kao da ste ušetali u luksuzni prostor

Miris se često naziva najmoćnijim ljudskim osjetom, a dobri (i loši) mirisi govore nam mnogo o svijetu: što bismo trebali jesti, čak i koga bismo trebali poljubiti. Što se tiče naših domova, ako prostor miriše svježe, to je odličan znak. Ako je miris loš? Osjećamo se nelagodno. Osim što mirisi mogu pridonijeti ugodi, oni također formiraju naš dojam o prostoru u koji smo ušli.

Neki mirisi mogu učiniti da se osjećate opušteno kao da ste u prirodi, drugi pak na vas mogu ostaviti dojam kao da ste ušetali u nekakav luksuzni prostor ili bakinu kuću. Nedvojbeno je da mirisi imaju jako veliku važnost u našim životima, stoga smo istražili kako što lakše i jednostavnije postići da naš dom uvijek miriše besprijekorno.

image
Unsplash

U potrazi smo naišli na jedan vrlo praktičan i brz savjet koji će vam pomoći da vaš dom zamiriše u samo dvije minute i zadrži taj miris mjesecima. Stoga, ako želite nešto dugotrajnije pratite ovaj postupak.

image
Unsplash

Bit će vam potrebna esencijalna ulja i bilo kakav ventilacijski otvor, bila to uobičajena ventilacija, klima, pročišćivač zraka ili nešto slično što ima filtar i upuhuje zrak u vaš prostor. Prvo locirajte filtar vašeg uređaja, zatim provjerite u kakvom je stanju. Ako je potrebno kupite novi, a stari bacite ili ako je još uvijek u dobrom stanju trik možete primijeniti i na njega.

image
Unsplash

Sljedeći korak je da nakapate nekoliko kapi esencijalnog ulja na način da ih ravnomjerno rasporedite, 20 kapi je sasvim dovoljno, ali ako želite možete staviti i više. Također, možete se držati jednog mirisa ili možete napraviti kombinaciju više njih, ovisno o tome što volite. Zatim vratite filtar natrag u ventilaciju, klimu ili što već. Kako zrak putuje kroz namirisani filtar tako će i vaša cijela prostorija zamirisati. S vremenom će miris oslabjeti ili prestati mirisati, otprilike kroz mjesec dana, ali onda samo iznova ponovite postupak i to je to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:23