GENIJALNO

Isprobajte ovaj trik s božićnim lampicama koji će vaše drvce učiniti čarobnim

 Unsplash
Koliko god frustrirajuće može biti ukrašavanje lampicama, bez njih bi vaše drvce izgledalo tužno i bez sjaja

Kako možete učiniti da vaše božićno drvce izgleda posebno? Često se fokusiramo na samo drvce ili na ukrase kojima ga ukrašavamo, ali komponenta koju obično zanemarujemo - unatoč tome što vjerojatno ima najveći doprinos od svih - su svjetla.

Iskreno, oni su najnezgodniji i najveći dio vašeg rituala božićnog ukrašavanja. Ne možete ih tek tako nasumično nabacit, čak i ako su zamršene, i nadati se najboljem. Ne iznenađuje da to ne daje najbolje rezultate...

Koliko god frustrirajuće može biti ukrašavanje lampicama, bez njih bi vaše drvce izgledalo tužno i bez sjaja - na kraju krajeva, one su glavni ukras koji donosi topli blagdanski sjaj koji je sinonim za ovo doba godine. Tu na scenu dolazi ovaj novi trik za rasvjetu.

image
Unsplash

Jednostavna tehnika osvjetljenja zaludila je TikTok. Alternativna metoda ukrašavanja vašeg božićnog drvca usredotočuje se na deblo umjesto na grane, što rezultira iznimno svijetlim drvcem s dodatnom dubinom i dimenzijama. Ideja je doista jednostavna, a rezultati toliko zapanjujući da vam možda neće ni trebati ostali ukrasi. U nastavku saznajte o čemu se radi.

Blogerica kellyfitzsimmons pokazala je kako dodaje svjetla na svoje umjetno drvce fokusirajući se prvo na deblo. Kako bi postigla izgled, Kelly je koristila tri seta od 2000 klastera svjetala. Ona koristi tri kompleta toplih bijelih svjetala, od kojih svaki ima 2000 pojedinačnih LED dioda.

image
Unsplash

Nakon što ste raspetljali svjetla, Kelly daje upute da počnete od podnožja stabla, gurajući svjetla sve do debla, umjesto da ih oslonite na vrhove grana. To pomaže svjetlima da zasjaju prema van, dajući stablu čaroban izgled sjaja.

No postoji još jedna kvaka. Umjesto da svoje svjetiljke omota oko drvca kao što bismo obično radili, Kelly koristi cik-cak metodu. Umjesto da zamota lampice oko stabla, ona ih postavlja lijevo-desno, koncentrirajući se samo na prednji dio stabla koji je izložen. Isprepliće ih oko najdubljih grana stabla kako bi ih zaštitila.

image
Unsplash

Nakon što je cijelo deblo pokriveno, ponovno se počnite kretati prema van prema granama cik-cak metodom. To znači da se svjetlost ne gubi ispod grana gdje se neće vidjeti.

Iako dodatna svjetla mogu predstavljati trošak, krajnji će rezultat biti vrijedan toga, čineći vaše drvce središnjom točkom sobe i pravom temom za razgovor ako ugošćujete goste ove blagdanske sezone.

Osim estetskih prednosti, postoje i neke praktične. Cik-cak efekt čini skidanje mnogo lakšim. Često će te pravo drveće ponovno posaditi nakon blagdanske sezone, tako da to pomaže da grane ostanu netaknute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. veljača 2023 05:39