Hvaljena metoda

Isprobajte ovu genijalnu metodu čišćenja s TikToka i bezbrižno uživajte u slobodnom vikendu

 JOE LINGEMAN/
Nedavno sam saznali za nešto što se zove FlyLady Cleaning Method od profesionalke za organizaciju Marle Cilley, poznate kao FlyLady

Metoda koja zagovara čišćenje u 15-minutnim koracima pet dana u tjednu, nije nova, ali je nova senzacija na TikToku i bez sumnje je dobra za sve. Od ljudi koji su prestravljeni velikim kućanskim zadacima do onih koji žive i dišu čistoću i organizaciju.

Pristup FlyLady je genijalan jer vam prepušta izbor prema osobnosti. Za one koji osjećaju da im je vikend čišćenje jednostavno previše, 15-minutno obavljanje zadataka biti će potpuno podnošljivo, baš kao i za sve one koji obično pronalaze nečistoću u svakom kutku doma. Ova 15-minutna metoda zadovoljit će i najzahtjevnije čistunce.

ORGANIZIRAJTE I OČISTITE

U želji da istraži hvaljenu metodu čišćenja o kojoj svi pričaju novinarka Tiffany Edwards tjedan dana je odvajala 15 minuta na čišćenje svog doma. Evo kako je prošlo.

Tiffany je svoj dom podijelila u zone, a prva prostorija bila je ulaz. Odredila je svoje čišćenje za tjedan, jer nema vremena za smetnje ako imate samo 15 minuta dnevno. To je sprint!

Dan 1: Bavila se tragovima ogrebotina na vratima zbog kojih se naježi svaki put kad izađem iz kuće, ali ih se nikad ne sjeti kada se vrati. Brzo Google pretraživanje za uklanjanje tragova ogrebotina dovelo ju je korak bliže zenu, zahvaljujući krpi od mikrovlakana, kuglici paste za izbjeljivanje zuba i 15 minuta rada.

2. dan: Odlučila se pozabaviti svojim tepihom koji ima nekoliko mrlja za koje zna da ih može lako ukloniti samo da nađe vremena. Nije se željela upuštati u naručivanje novog tepiha! Kupila je sredstvo za čišćenje tepiha i presvlaka. Poprskala je tepih i izribala mrlje u 15 minuta, i to je to.

Dan 3: Uredno posprema vanjske odjevne predmete poput šalova i kapa u ormar. Iznenadili biste se koliko se toga može učiniti u 15 minuta!

Dan 4: Provela je 15 minuta brišući otiske ruku s okvira vrata i ograda.

Dan 5: Očistila je mrlje na drvenom podu četkom za ribanje.

Do kraja tjedna više nije imala ništa što bi ju smetalo na ulazu. Umjesto toga, otišla je u šetnju u nadi da će naletjeti na susjedu. "Kako je lijepo što više ne čistim kuću po cijele dane! Osjećam se smirenije i spremnije uhvatiti u koštac sa sljedećom zonom. Možda je kuhinja sljedeća? Razmišljam: kante za smeće (i njih treba očistiti), police hladnjaka, ladica za posuđe, mogu pričekati sljedeći tjedan", zadovoljno priznaje.

Sve što trebate za početak je mjerač vremena. Ne samo da ćete vidjeti razliku u svom domu, već ćete primijetiti i smirujući učinak na svoj život pa se možete usredotočiti na stvari koje su vam doista važne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 04:32