DA, MOGUĆE JE

Izbrišite sve mrlje sa svoje tipkovnice s proizvodom koji košta samo jednu kunu

 Unsplash
Možda niste toga ni svjesni, ali tipkovnica je vjerojatno jedno od najprljavijih mjesta koje dotičete

Možda niste toga ni svjesni, ali tipkovnica je vjerojatno jedno od najprljavijih mjesta koje dotičete. Obično ste svaki dan za njom po nekoliko sati i sve bakterije koje se nakupljaju na vašim rukama direktno prenosite na nju. Osim toga zbog čestog korištenja na njoj se također nakuplja jako velika količina prljavštine koju je lako uočiti u promjeni površinske boje vaših tipki. Sjećate se kada ste tek uzeli svoju bijelu tipkovnicu? Sad pogledajte u kojem je trenutno stanju.

image
Unsplash

Lagani žuti premaz s pokojom ili više mrlja na sebi dokaz su ovoga o čemu govorimo. Ili pak ako imate tipkovnicu u nekoj drugoj boji, dobro promotrite naslage koje su se nakupile u kutovima svake tipke. Pomalo ogavno, zar ne? Vrijeme je da se toga riješite, i ako ste mislili da je to samo posljedica starenja tipkovnice, varate se, to su mrlje koje se daju lako i jednostavno ukloniti.

image
FAMILIY HANDYMAN

Iako smo pokušavali sa svime od posebno napravljeni proizvoda za čišćenje tipkovnica, do alkohola, acetona i tko zna još čega najveće zadovoljstvo smo pronašli u vrlo jednostavnom triku koji je uz to i jeftin, brz i praktičan. Mrlje s tipkovnice jednostavno uklonite s gumicom za brisanje.

image
Unsplash

Kutom gumice pritisnite dolje svaku tipku i izbrišite tragove. Najobičnija gumica za brisanje olovke doista čini čuda kad su u pitanju mrlje na tipkovnicama. Pametno bi bilo da je tipkovnica ugašena dok ju čistite da ne biste zbunili svoje računalo nasumičnim pritiskanjem tipki i budite nježni pri pritisku da ne biste oštetili tipkovnicu. I to je to, vaša tipkovnica će izgledati kao nekada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:09