POSTOJE NEDOUMICE

Je li dobra ideja staviti tapete u kupaonicu? Saznali smo na što morate paziti

 The Pattern Colective
Može li zapravo uspjeti savez tapeta - kupaonica? Sve što trebate znati pročitajte u nastavku

Tapete su najlakši način da potpuno promijenite izgled sobe bez previše novca. Postoji veliki izbor uzoraka i materijala! Tražite li klasični stil? Moderan štih? Ili možda vibracije 80-ih? Gotovo sve je moguće kada je u pitanju zidni dekor s ovim čarobnim elementom.

Ali kada je riječ o kupaonici, postoje neke nedoumice. To je ipak jedno od najvlažnijih područja u domu. Može li zapravo uspjeti savez tapeta - kupaonica? Sve što trebate znati pročitajte u nastavku!

Vrste tapeta prema površini

Tradicionalna tapeta.

To je tanki sloj papira bez ikakve zaštite. Rjeđi je jer je najosjetljiviji. Vlaga mu nije prijatelj pa ćete ga morati čistiti samo komadom papira ili krpom za prašinu.

Tapete od vlakana i vinila.

Mješavina tekstila i vinila. Mekane su i imaju dobru otpornost na trošenje i vlagu.

Vinilne tapete.

Ove su najjače. Izdržljiv su i perive, stoga će biti otporan na vlagu i trošenje. Ovo su razlozi zašto su trenutno najčešće korištena vrsta. Ova vrsta je savršena za postavljanje u vašoj kupaonici.

Djeluju li tapete na lijepljenje u kupaonicama?

Naravno! Važan dio dolazi kada odaberete pozadinu, jer to moraju biti vinilne pozadine. Gotove tapete su malo skuplje, ali će vam uštedjeti puno truda!

Koju vrstu tapeta trebam koristiti u maloj kupaonici?

Ako želite urediti malu kupaonicu, dat ćemo vam nekoliko savjeta kako bi izgledala veća i sjajnija.

Svijetle boje su vaši prijatelji. Ako glavna boja nije tamna, svjetlo će se reflektirati na zidovima, pa će izgledati veće nego što jest. Biraj mudro!

Istaknite dio kupaonice. Odaberite jedan ili dva zida (ovisi o rasporedu kupaonice) i odaberite posebnu tapetu koja će dati svu osobnost i jedinstvenost koju trebate. Pazite da ne preopteretite zidove ili će učinak biti suprotan.

Zrcalo na zidu. Veća zrcala će napraviti efekt koji upravo tražite. U kombinaciji s prekrasnom pozadinom, ne možete izgubiti!

Prozirna tuš vrata. Ona će proširiti pogled na kupaonicu, a bit će i jako upečatljiva.

Mogu li staviti tapete na pločice u kupaonici?

Odgovor je da. Ako želite uštedjeti nešto novca, ne morate skidati sve te stare pločice da biste postavili prekrasne tapete, ali to neće biti tako jednostavno.

Prije svega, morate pokriti sve nedostatke i spojeve dok površina ne postane ravna. U suprotnom, rezultat neće biti tako dobar kao što se očekuje. Zatim ćete ga morati izbrusiti i očistiti od prašine. Sada ste spremni staviti tapete na zidove svoje kupaonice i uživati u lijepom i šik prostoru koji ste stvorili!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:19